Bästa kreditkortet 2020

Bästa kreditkortet 2020 - Lista med 6 utvalda kort

7 februari, 2020 Av 1 kommentar

Det finns en hel djungel av kreditkort och betalkort som man kan välja mellan. Se vilket som passar dig bäst! Vi har tagit fram samtliga vinnare i varje kategori när det kommer till att vara det bästa shoppingkortet, resekortet, bensinkortet, betalkortet samt bonuskortet.

Ett kreditkort är bra på många sätt än ett vanligt debetkort. Du kan få tillgång till en massa förmåner som du annars inte skulle få. Oftast har du en mängd försäkringar som är kopplade till kreditkortet vilket ger en ökad trygghet när du är ute och resor eller gör ett internetköp. Du har också en större säkerhet vid köp i fysisk butik och online om du skulle råka ut för bedrägeri.

Ett kreditkort har räntefri löptid upp till 60 dagar. Du kan själv bestämma i vilken takt du vill betala av krediten i slutet av månaden. Få bättre koll och överblick över din ekonomi med en samlad månadsfaktura på alla dina köp.

Lista med 6 utvalda kreditkort

De kriterier som vi har tagit i beräkning när vi har utsett de bästa kreditkorten är årsavgifter, bonusar, försäkringar och andra förmåner som kan vara av nytta. Se vilka vinnarna är nedan och vad för förmåner och bonusar varje kreditkort har.

re:member

Bästa shoppingkortet

Få tillgång till en bra app där du kan kolla ditt saldo, se dina senaste transaktioner, ansöka om högre kredit, överföra pengar till ditt bankkonto, reklamera transaktioner etc. Du får också tillgång till ett stort bibliotek av rabattkoder och erbjudanden (upp till 25% rabatt) vilket är grymt om du är rabattkod junkies som oss!

Även om vi inte är något större fan av att utnyttja krediten på ett kreditkort efter den räntefria löptiden så kan det vara bra att hålla på vilka räntor som gäller. Här är re:member ganska unika att kunna erbjuda en individuell ränta fr. 9.74%. Ju bättre kreditvärdighet du har desto lägre ränta vid utnyttjad kredit kan du få och 9.74% är bland de lägre räntorna på den svenska kreditkortsmarknaden idag.

 • Rabatt i över 300 webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Individuell ränta och ingen årsavgift
 • Funkar bra som resekort, shoppingkort, vardagsinköp etc.
re:member flex kreditkort
Maxkredit 100.000 kr
Årsavgift0 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
Kortfakta & villkor
Komplett Bank

Bästa bonuskortet

Komplett kortet är för dig som vill få bonus på alla dina köp med tillhörande digital plånbok. Bonusen varierar mellan 1% - 4% där varje bonuspoäng motsvarar 1 krona.

Bonuskortet blir komplett med alla försäkringar som ingår på kortet. ID-stöldförsäkring, reseförsäkring, betalningsförsäkring samt ett köpskydd som säkrar belopp upp till 25 000 kr om dina köpta varor blir stulna eller skadade under frakten.

 • Bonus på alla köp - få avdrag på fakturan!
 • 4% bonus på köp hos Komplett.se
 • 2% bonus på köp på webbplatser registrerade som e-handel av Mastercard
 • 1% bonus på övriga köp
Komplett Bank kreditkort
Maxkredit 50.000 kr
Årsavgift0 kr
Räntefritt Upp till 50 dagar
Kortfakta & villkor
Bank Norwegian

Bästa resekortet

Norwegian kortet är egentligen bäst tillämpat för dig som bokar flyg, hotell och hyrbil via Norwegian.com då du får bonus upp till 10% CashPoints-intjäning på Flex-biljetter. Du får även bonus med 0.5% CashPoints-intjäning på köp upp till 100 000 SEK per kalenderår.

Det som gör Norwegian kortet så bra att ha med sig på resan är att du förutom slipper en årsavgift också slipper betala för bankomatuttag här i Sverige och resten av världen. Tänk på att det kommer till ett valutapåslag på 1.75% vilket är jämförbart med andra kreditkort. Tillkommande reseförsäkring med avbeställningsskydd för Norwegian kortet perfekt för dig som gillar att resa!

Tips! Kombinera ditt Norwegian kort med betalkortet Revolut Metal.

 • Ingen kontantuttagsavgift i hela världen
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat
 • Ingen årsavgift
 • Tjäna CashPoints när du handlar som kan användas vid köp av flygresor
Bank Norwegian kreditkort
Maxkredit 100.000 kr
Årsavgift0 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Kortfakta & villkor
OKQ8

Bästa bensinkortet

OKQ8 VISA är det perfekta kortet för dig som är ute efter ett bensinkort med bra återbäringar och rabatter. Passar även bra att ha vid din bilsemester utomlands då det inkluderar en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Kortet har en rad förmåner som gynnar framför allt dig som tankar på en OKQ8 station men ger även bonus på köp som sker någon annanstans eller online. Bonusen betalas ut i form av checkar som du kan handla för eller lösa in mot kontanter på någon av OKQ8 stationerna.

 • 20 öre per liter i återbäring när du tankar hos OKQ8
 • 2% på allt annat du handlar hos OKQ8
 • Du blir per automatik medlem i OK - få fina rabatter och erbjudanden

OK-medlem

 • 25 extra öre/liter i rabatt på dina första sex tankningar
 • Få valfri biltvätt för 50 kr - upp till 300 kr rabatt
 • Få var 6e biltvätt gratis
 • Rabatter och erbjudanden på OKQ8 stationer
OKQ8 kreditkort
Maxkredit 100.000 kr
Årsavgift0 kr
Räntefritt Upp till 50 dagar
Kortfakta & villkor
Revolut

Bästa betalkortet

Jämfört med P.F.C., Lunar, Rocker och andra neobanker så tar Revolut hem förstapriset som det bästa betalkortet. Du får en tillhörande app som har många bra funktioner för din privatekonomi och man ligger i förarsätet när det kommer till att skicka pengar utomlands och att växla till andra valutor (totalt över 150 valutor).

 • Handla i över 150 valutor till interbankkursen för valutaväxling
 • Kostnadsfri växling mellan 30 flat-valutor upp till SEK 50,000 per månad, utan dolda avgifter
 • Avgiftsfria bankomatuttag upp till 2000 kr/mån

Du kan enkelt uppgradera till Revoluts andra kort Premium och Metal om du önskar få tillgång till kryptovalutor, försäkringar, LoungeKey Pass-åtkomst, cashback, concierge m.m.

Läs mer om Revolut Metal - bästa betalkortet för resan.

Revolut Standard debetkort
Årsavgift 0 kr
Avgiftsfria uttag 2000 kr/mån
Valutapåslag Upp till 0%
Revolut

Bästa betalkortet för resan

Revolut är en ny digital bank som syns mer och mer i sociala medier. Revolut har 3 olika betalkort som man kan välja mellan: Standard, Premium och Metal. Metal är deras premiumprodukt och även om det kostar lite mer så är det perfekt för resan då du slipper valutapåslag, du har tillgång till en massa försäkringar och du kan koppla av på någon av de flygplatslounger som du har åtkomst till innan du sätter på dig på flyget.

 • Inget valutapåslag och upp till 6000 kr/mån i avgiftsfria bankomatuttag
 • Reseförsäkring + försäkring vid försenat flyg och bagage
 • LoungeKey Pass-åtkomst (över 1000 flygplatslounger)

Använd ett kreditkort som du har från din bank och för över pengar till ditt Revolut Metal-kort. På detta sättet kan du utnyttja ett billigare kreditkort med Revolut Metal och samtidigt få alla fördelar som ett exklusivt kreditkort kan ha.

- Christopher Knutsson, Mystep

Åtkomst till flygplatslounger

Med Revolut Metal får du ett loungepass som ger dig åtkomst till över 1000 flygplatslounger i hela världen. Använd LoungeKey Lounge Finder för att se alla lounger.

 • Stockholm Arlanda: Aurora - Executive Lounge by Menzies (Terminal 2), Norrsken Lounge (Terminal 5)
 • Göteborg Landvetter: Vinga Lounge, BRA Lounge
 • Malmö: BRA Lounge
 • Köpenhamn Kastrup: Carlsberg Aviator Lounge (Terminal 2), Aspire Lounge (Terminal 2), Eventyr Lounge (Terminal 3), Primeclass Lounge (Terminal 3)
Revolut Metal debetkort
Årsavgift 1300 kr
Avgiftsfria uttag 6000 kr/mån
Valutapåslag Upp till 0%

Jämförelse av kreditkorten

Många kreditkortsägare brukar främst ett kreditkort för att få bättre överblick över alla sina köp, få bonus & försäkringar och sedan betalar in hela skulden efter den räntefria löptiden när man får en månadsfaktura skickad till sig.

Om ditt syfte med ett kreditkort att kunna delbetala din månadsfaktura och utnyttja krediten så bör du ha koll på vilka räntor som gäller för respektive kreditkort och bör vara en viktig faktor när du väljer vilket kreditkort du vill ha.

Förutom ränta kan det vara bra att hålla koll på vilka övriga avgifter som kan tillkomma. I vår jämförelse listar vi även årsavgifter, uttagsavgift och valutapåslag.

Årsavgift

Håll koll på hur mycket kreditkortet kommer kosta dig per år och sätt det i relation till vilka förmåner och bonusar du får tillgång till. Är det t.ex. värt ett kreditkort på 1000 kr/år om jag får tillgång till lounger på flygplatser?

Uttagsavgift

Detta är en avgift som tillkommer när du gör ett bankomatuttag, antingen här i Sverige eller utomlands. Det brukar vara en procent av det uttagna beloppet och lägst ett visst antal kronor (ca 35 kr). T.ex. så brukar ett kreditkort vanligtvis ligga mellan 1.5% - 3% i uttagsavgift medan ett betalkort från neobanker brukar ha uttagsfria uttag.

Valutapåslag

Detta är för dig som handla i en annan valuta än svenska kronor - det kan vara utomlands eller att du handlar på en utländsk nätbutik på internet. Detta är avgifter som tillkommer förutom den växlingskurs som du får från banken. Oftast ligger den på ca 1.65% - 2% för kreditkort och 0% om du väljer ett debetkort.

1 kommentar

 • Mats

  2020-02-12

  Bra jämförelse av kort

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Mystep

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 25 augusti, 2020