Få ut skattepengarna redan till påsk

Få ut skattepengarna redan till påsk

21 februari, 2017 Av Annika Sandberg 0 kommentarer

Genom att skapa en digital brevlåda (senast 1 mars) så kan du få skatteåterbäringen från Skatteverket redan i april månad. De nya reglerna gäller dock endast för de som inte gör några ändringar eller tillägg, t.ex. resor till och från arbetet, värdepappersförsäljning etc. De som gör ändringar eller tillägg får vänta på sin skatteåterbäring till midsommar istället.

Att få pengarna så här tidigt är en ny tjänst från Skatteverket och intresset är stort säger Kaj Koyer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket. Redan idag finns det 1,3 miljoner användare och antal registrerade brevlådor har ökat kraftigt den senaste tiden. Med en digital brevlåda så får du all post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt istället för på papper. Oavsett vilken digital brevlåda du väljer så kommer du kunna deklarera tidigare än alla andra.

Välj digital brevlåda

Viktiga datum

1 mars
Sista dagen att skaffa en digital brevlåda. Du måste även ha anmält bankkonto för din skatteåterbäring.

20 mars
Deklarationen öppnar och du kan börja att deklarera.

28 mars
Sista dagen att godkänna din deklaration via Skatteverkets app eller e-tjänst. Du får dock inte göra några ändringar i deklarationen.

5-7 april
Skatteverket betalar ut din skatteåterbäring.

Summering

Summering

Rubrik: Få ut skattepengarna redan till påsk

Beskrivning: Vill du ha en tidigare återbetalning av din skatteåterbäring? Vi har skrivit en guide hur du ska gå tillväga.

Författare: Annika Sandberg

Utgivare: Mystep.se

Publicerad: 2017-02-21

Uppdaterad: 2018-03-26

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej