Guide för företagsfinansiering vid uppstart och tillväxt

Guide: företagsfinansiering vid uppstart och tillväxt

11 februari, 2019 Av 0 kommentarer

Oavsett om du befinner dig i startskedet med en lysande affärsidé eller om du har drivit ett företag i många år så kan tillskott av kapital vara nyckeln till framgång för ditt företags utveckling. Vi har tagit fram en guide för olika företagsfinansieringar som du kan göra hos kreditgivaren Capcito och vilket val du bör göra för smart finansiering.

1. Företagslån

Företagslån är kort sammanfattat tillgång till likvida medel under en avtalad löptid. Ibland kan banken kräva personlig borgen och/eller någon form av säkerhet mot lånet t.ex. företagets varulager, kundfordringar etc. Du som företagare kan vända dig till banker, myndigheter och finansbolag för denna typen av lån och ibland kan processen vara lång och krävande.

Under den senaste tiden har vi sett fler och fler finansbolag på marknaden, som erbjuder företagslån utan säkerhet, där man har tagit striden mot traditionella banker och där allt sköts online, från ansökningsprocess till utbetalning. Kostnader för lånet kan skilja mycket beroende på vilket finansbolag du vänder dig till. I vår jämförelse av företagslån kan du se vilka kreditgivare som tillämpar en fast ränta på lånet medan andra tar du en fast dags- eller månadsavgift beroende på storleken av företagslånet.

Villkor

Capcito erbjuder företagslån och kan ge dig ett låneutrymme på 30 sekunder när du kopplar ditt bokföringssystem till Capcitos system.

  • 0.8 - 4.0 % i månadsränta
  • Låna mot personlig borgen
  • Inga dolda avgifter

2. Checkkredit

En checkkredit är en så kallad kontokredit där du får snabbt tillgång till likviditet och endast betalar en ränta/avgift på den kredit du utnyttjar. Detta passar företag som behöver pengar för att finansiera den löpande verksamheten t.ex. om man har kapital uppbundet i kundfordringar. Vid checkkredit brukar banken kräva någon form av säkerhet och gäller det mindre bolag så kan det även krävas personlig borgen. När du tecknar en checkkredit för ditt företag gäller det att ha koll på vilka avgifter banken tar då det kan tillkomma uppstartskostnader, limitavgifter och övertrasseringsavgifter.

Denna typ av lån passar företag som har flera års bokslut och ett positivt rörelseresultat. För startups och småföretagare finns det bättre val av finansiering.

Villkor

Capcito erbjuder en modern checkkredit som analyserar din bokföring och kundreskontra automatiskt på någon minut.

  • 0.8 - 2.9 % i månadsränta
  • Inga limit- eller månadsavgifter
  • Få besked direkt

3. Factoring

Factoring är en så kallad fakturabelåning eller att du säljer fakturorna till ett factoringbolag. Detta passar små och medelstora företag som behöver ha snabb tillgång till likvida medel. Factoringbolaget finansierar dina fakturor och betalar, enligt avtalat belopp, ut pengar till ditt konto. Factoringbolaget tar över rättigheterna för fakturan och gäldenären får betala fakturabeloppet till factoringbolaget.

När du säljer dina fakturor kan det göras med eller utan regress. Factoring med regress innebär att factoringbolaget kan sälja tillbaka en obetald faktura efter ett visst antal avtalade dagar. Som företagare betyder det att man måste återbetala fakturabeloppet till factoringbolaget genom pengar eller, vilket oftast sker, genom nya fakturor som tecknar skuldsaldot mot factoringbolaget. Om du kan inte kan återbetala skulden till factoringbolaget har dem möjlighet att driva inkassoärende både mot dig som företagare och gäldenären. Säljer du fakturorna utan regress betyder det att factoringbolaget tar över kreditrisken.

Villkor

Capcito erbjuder upp till 99 % av fakturans värde - du betalar mellan 1 - 3 % per faktura. Koppla ditt företags bokföring till Capcito och du får svar på din ansökan inom 24 timmar.

  • Få upp till 99 % av fakturan
  • Inga dolda avgifter
  • Factoring utan regress

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Senast uppdaterad: 18 september, 2023