Investera hos Lendify

Investera i P2P-lån och få 500 kr i bonus hos Lendify

10 februari, 2021 Av 0 kommentarer

Vänd dig till Lendify, en marknadsplats där låntagare och investerare möts. Begreppet kallas för peer to peer och innebär att du som privatperson kan använda sig av samma affärsmodell som storbankerna genom att spara i lån och bli din egen bank. Sätt in pengar på ett konto hos Lendify och återinvestera ditt kapital för en bra ränta-på-ränta effekt.

Avkastning på ditt kapital

Din avkastning hos Lendify baseras på låntagarnas kreditbetyg och lånens löptid. Varje månad kommer pengar betalas ut till ditt konto som du har tjänat på dina investeringar. Dessa kan återinvesteras i nya lån eller så kan du göra ett uttag till ditt bankkonto.

Serviceavgift

Lendify kommer att debitera en månatlig serviceavgift som beräknas på utestående balansen på lånet. Denna dras av automatiskt innan lånet förmedlas till investerare. I genomsnitt brukar serviceavgiften ligga på ca 4 % och varierar beroende på vilken kreditklass lånet hamnar inom.

Förväntade kreditförluster

Ibland får låntagarna problem med att göra sina avtalade månadsbetalningar med ränta och amortering. För dig som investerare innebär det att man går miste om sin utbetalning d.v.s. du får en kreditförlust på just det aktuella lånet. Hos Lendify kan du läsa mer om förväntade kreditförluster samt kreditförlustfonden som betalar ut en ersättning om utbetalningarna uteblir under en längre tid.

Bonuskampanj Bonuserbjudande

Få 500 kr extra att investera

Gäller tillsvidare

Placera minst 20 000 SEK i lån på plattformen och du får 500 SEK extra att placera i lån! Erbjudandet gäller endast om du går via länken nedan.

Investeringsalternativ hos Lendify

När du väl invsterar på Lendifys plattform kan du välja två olika autoinvestkonton som har varierande utlåningsränta: Autoinvest Kort eller Autoinvest Lång.

Konto Utlåningsränta
Autoinvest Lång 5.84 %
Autoinvest Kort 3.96 %

* Genomsnittlig utlåningsränta senaste 90 dagarna efter serviceavgift men före kreditförluster. Uppdaterades senast 2021-02-08.

Koppla ditt Lendify-konto till Avanza

Om du har ett konto hos Avanza kan du koppla det med ditt investeringskonto hos Avanza och på så sätt få en samlad bild av värdet för noterade och onoterade aktie samt investeringar P2P-lån. Man är den första plattformen i Sverige som kan erbjuda detta i något som man kallar för Open Banking.

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 31 maj, 2021