Nu har Apple Pay kommit till Sverige

Nu har Apple Pay kommit till Sverige

24 oktober, 2017 Av 0 kommentarer

Nu har en ny betalningstjänst lanserats i Sverige. Det är Apple Pay som sen innan finns i 21 länder som nu går in på den svenska, danska och finska marknaden.

Först ut bland bankerna att stöda Apple Pay blir Nordea och bensinkedjan ST1 som erbjuder ett virtuellt Mastercard som fungerar med den nya tekniken. Bland butikerna så har bland annat Lidl, Elgigantan, Circle m.fl. gått ut med att dem stöder betalningssystemet. Det går även bra att använda tjänsten för köp i mobilen och på nätet.

Det ställs dock lite krav på dig som konsument för att man ska få det att fungera. Du behöver ha en iPhone 6 eller senare, eller en Apple Watch för att handla i en butik.

Hur funkar det?

För att använda tjänsten lägger du till dina kredit- och betalkort i Wallet. Du kan sedan använda mobilen där du ser en Apple Pay-symbol eller en symbol för kontaktlösa betalningar genom att hålla fram telefonen mot terminalen.

Säkerheten med den nya betalningsmetoden anses också vara högre eftersom man använder sitt fingeravtryck eller PIN-kod vid identifiering. Kreditkortsnumret ligger heller inte sparat i mobilen, hos Apple eller delas med affären utan istället skapas en unik enhets-ID som krypteras i telefonen.

Enligt Jennifer Bailey, chef för Apple Pay, så kan alla återförsäljare som har kontaktlösa betalningar börja ta betalt med Apple Pay.

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 15 augusti, 2020