Nu har Apple Pay kommit till Sverige

Nu har Apple Pay kommit till Sverige

24 oktober, 2017 Av 0 kommentarer

Nu har en ny betalningstjänst lanserats i Sverige. Det är Apple Pay som sen innan finns i 21 länder som nu går in på den svenska, danska och finska marknaden.

Först ut bland bankerna att stöda Apple Pay blir Nordea och bensinkedjan ST1 som erbjuder ett virtuellt Mastercard som fungerar med den nya tekniken. Bland butikerna så har bland annat Lidl, Elgigantan, Circle m.fl. gått ut med att dem stöder betalningssystemet. Det går även bra att använda tjänsten för köp i mobilen och på nätet. Det ställs dock lite krav på dig som konsument för att man ska få det att fungera. Du behöver ha en iPhone 6 eller senare, eller en Apple Watch för att handla i en butik.

Hur funkar det?

För att använda tjänsten lägger du till dina kredit- och betalkort i Wallet. Du kan sedan använda mobilen där du ser en Apple Pay-symbol eller en symbol för kontaktlösa betalningar genom att hålla fram telefonen mot terminalen. Säkerheten med den nya betalningsmetoden anses också vara högre eftersom man använder sitt fingeravtryck eller PIN-kod vid identifiering. Kreditkortsnumret ligger heller inte sparat i mobilen, hos Apple eller delas med affären utan istället skapas en unik enhets-ID som krypteras i telefonen.

Enligt Jennifer Bailey, chef för Apple Pay, så kan alla återförsäljare som har kontaktlösa betalningar börja ta betalt med Apple Pay.

Information om Apple Pay

Gå in på Apple Pays hemsida för att se vilka banker och butiker som stöder betalningssystemet.
www.apple.com/se/apple-pay

Fler banker har anslutit sig

Nu under 2020 har vi sett fler bankerna ansluta sig till Apple Pay och senast bland storbankerna var Handelsbanken som la till tjänsten (oktober 2020) i sitt utbud. Idag har alla storbanker anslutet sig förutom SEB som fortfarande inte har givit något besked om när om dem ska ansluta sig.

re:member flex

Stöder Apple Pay: re:member flex

Ansök om ett kreditkort hos re:member (årsavgift: 0 kr). Få upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker samt upp till 56 dagars räntefri kredit.

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 26 september, 2021