Pantlån utan kreditupplysning

Pantlån utan kreditupplysning

27 april, 2020 Av 0 kommentarer

Vänd dig till en pantbank som lånar ut pengar med ditt föremål som säkerhet. Ingen kreditupplysning sker på dig och du behöver aldrig oroa dig över att få betalningsanmärkningar eller dröjsmålsränta. I vår guide går vi igenom vad som gäller för ett pantlån hos Sefina Pantbank och hur du går tillväga för att låna pengar.

Pantlån med föremål som säkerhet

Om du har en låg kreditvärdighet och svårt att få ett lån godkänt hos din bank eller hos någon annan kreditgivare kan du vända dig till en pank och få ett så kallat pantlån. Med ett föremål som säkerhet kan du få låna en viss summa beroende på hur mycket ditt föremål värderas till. Det kan vara ett smycke, möbel, klocka eller något annat föremål som anses ha ett värde. Ditt lånebelopp beror på hur mycket ditt föremål värderas till på andrahandsmarknaden. Värderas t.ex. din klocka till 5000 kr kommer du också kunna låna 5000 kr.

  • Ingen kreditupplysning
  • Lägre ränta än snabblån
  • Kostnadsfri värdering av dina föremål
  • Få pengarna direkt utbetalt under butikens öppettider

Pantlånet innebär också, i och med att det är ett lån med säkerhet, att det aldrig kommer ställas några krav på dig som låntagare när det kommer till kreditupplysning, inkomstkrav etc. Så länge du är minst 18 år gammal och har en ID-handling så är du välkommen att ansöka om ett lån.

Vem kan låna pengar?

För att kunna låna pengar hos en pantbank måste du vara över 18 år gammal och ha en giltig legitimation. Du behöver också såklart ha en värdesak/föremål som du kan lämna som pant.

Vad kostar det?

Räntan på ditt lån beror var du bor i Sverige. Hos Sefina Pantbank tar man ut en expeditionsavgift om 50 kr samt ränta. Lånet kan ha en löptid på en till tre månader.

Exempelkostnad på om du bor i Stockholm och väljer en löptid på tre månader. Månadsräntan är 3.95 %.

Lånebelopp Avgift Räntekostnad
Låna 1000 kr 50 kr 119 kr
Låna 5000 kr 50 kr 593 kr
Låna 15000 kr 50 kr 1642 kr

Vad händer om jag inte betalar tillbaka lånet?

Lånet kan ha en löptid på upp till tre månader. Efter löptiden kan du välja om du vill betala tillbaka lånet, förlänga lånet eller att låta föremålet gå på auktion.

Med ett pantlån behöver du inte oroa dig över att få betalningsanmärkning, påminnelse- eller inkassoavgifter. Om man inte betalar tillbaka inom avtalad löptid så kommer pantbanken lägga ut ditt föremål på auktion. Skulle dessutom ditt föremål säljas för mer än ditt lånebelopp så får du tillbaka överskottet. Skulle ditt föremål säljs med förlust står pantbanken för kostnaden.

Hur går jag tillväga?

Du kan antingen välja att låna pengar online eller gå till närmaste pantbank i din stad. Sefina finns idag i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Borås, Gävle, Helsingborg, Jönköping, Lund, Malmö, Södertälje, Uppsala, Västerås och Örebro.

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Uppdaterad senast: 18 september, 2023