Så länge måste du spara för att bo i Stockholms innerstad

Så länge måste du spara för att bo i Stockholms innerstad

24 augusti, 2017 Av 0 kommentarer

Enligt Länsförsäkringars utgåva av Länsrapporten så visar en undersökning att man måste spara upp till 27 års tid innan man har råd med en 50 kvm bostadsrättslägenhet i Stockholms innerstad. Man har analyserat hur inkomst, skuldsättning och bostadsmarknaden har påverkat invånarna i Stockholm och det är ingen vacker läsning om du vill ge dig ut på bostadsmarknaden.

Undersökning

Stockholms innerstad har haft en kraftig prisutveckling de senaste åren och som förstagångsköpare är det svårt att ta sig in på bostadsmarknaden om man inte redan äger en bostadsrätt. Tidigare amorteringskrav och nya förslag för att skärpa amorteringskraven gör det svårare för köparen.


*Disponibel inkomst: Disponibel inkomst är summan av alla skattepliktiga (förvärvsinkomst, inkomst av kapital) och skattefria inkomster (t.ex. bostadsbidrag, barnbidrag och studielån) minus skatt och övriga negativa transfereringar.

Svea Ekonomi

Låna till bostad och renovering

Ansök om bolån hos Svea Ekonomi. Du kan låna upp till 7 500 000 kr utan helkundskrav vilket gör att du kan behålla lån, lönekonto etc. hos din nuvarande bank.

Lånekoll

Låneförmedlare för bolån

Få hjälp att hitta bolån till låg ränta. Lånekoll hjälper dig med lånelöfte, nytt bolån, omförhandla och byta bank. Ansök idag och få en bolåneexpert som hjälper dig hela vägen. Lägsta räntan för bolån som erbjuds via Lånekolls partners är just nu 0.94 % (effektiv ränta 0.95 %).

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 5 maj, 2021