Ferratum Business

Ferratum Business

Maxbelopp 1.000.000 kr
Genomsnittlig ränta 2.90%
Löptid 6 - 12 mån
Uppläggningsavgift 2.50%
Kreditupplysning UC
OPR-Företagslån

OPR-Företagslån

Maxbelopp 500.000 kr
Kostnad Fast månadsavgift
Löptid 1 - 18 mån
Uppläggningsavgift 0 kr
Kreditupplysning Creditsafe
Qred

Qred

Maxbelopp 250.000 kr
Kostnad Fast månadsavgift
Löptid 1 - 6 mån
Uppläggningsavgift 0 kr
Kreditupplysning Creditsafe
Svea Ekonomi

Svea Ekonomi

Maxbelopp 1.000.000 kr
Månadsränta 0.47% - 1.95%
Löptid 1 - 60 mån
Uppläggningsavgift 995 kr
Kreditupplysning UC
Froda

Froda

Maxbelopp 1.000.000 kr
Kostnad Fast dagsavgift
Löptid 4 - 12 mån
Uppläggningsavgift 0 kr
Kreditupplysning UC
Kreditbörsen

Kreditbörsen

Maxbelopp 250.000 kr
Ränta fr. 8.00%
Löptid 1 - 36 mån
Uppläggningsavgift 0 kr
Kreditupplysning Bisnode Kredit

Att veta om företagslån

Företagslån

Ett lån som riktar sig till dig som företagare. Expandera ditt företag och börja tjäna pengar med ett företagslån.

Ferratum Business

Hos Ferratum Business kan du ansöka om företagslån upp till en miljon kronor. Ett bra val om du behöver investeringskapital, hantera oförutsedda utgifter eller anställa personal. Ansökan går snabbt och görs på 5 minuter på webbsidan (eller via telefon 020-018 00 20). Det du behöver uppvisa vid ansökan är ditt företags organisationsnummer, personnummer, bevis på omsättning, bild på dig tillsammans med legitimation. Så fort din ansökan har blivit godkänd betalas pengarna ut till ditt företagskonto inom 24 timmar.

För att ditt företag ska vara berättigad att få ett lån måste ditt företag varit registrerat och aktivt i minst 2 år, du måste ha en årlig omsättning på minst 750 000 kr och alla ägare måste vara baserade i Sverige. Du måste även ha en fysisk placering av företaget och ett seperat företagskonto. Genomsnittsräntan på företagslånet är 2,9% och det tillkommer en uppläggsningsavgift på 2,5% på alla lån.

OPR-Företagslån

Hos OPR kan du ansöka om lån upp till 500 000 kr och ha en återbetalningstid på upp till 18 månader. OPR har till skillnad mot Ferratum Business en fast låneavgift. Du betalar varje månad lika stora betalningar tills lånet är slutbetalt. Du kan enkelt se på deras webbsida hur mycket du behöver betala av varje månad. Vid ansökan måste du uppvisa företagets namnteckningsrätt, ha tillgång till BankID, företagets kontouppgifter samt namn och email till ansvariga personer och borgensmän.

OPR kräver att ditt företag är registrerat hos bolagsverket, företaget har god kreditvärdighet och att det inte finns några betalningsanmärkningar. För att ansökan ska vara giltig hos OPR krävs det att du har namnteckningsrätt, antingen ensam eller tillsammans med någon.

Qred

Qreds företagslån har en fast månadsavgift och du ser lätt på deras webbsida hur mycket du måste betala varje månad under en 6 månaders period. Qred har inga speciella krav för dig som låntagare utan alla svenska aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om lån.

Du kan ansöka om lån upp till 250 000 kr men gränsen är individuell och avgörs efter en bedömning av ditt företags framtida betalningsförmåga. Om du skulle nekas beror det oftast på att du ditt företag har misskött sina betalningar, har dålig kreditbedömning eller att uppgifterna inte är korrekta eller är bristfälliga.

Svea Ekonomi

Hos Svea Ekonomi ansöker man om så kallad företagskredit/kontokredit upp till en miljon kronor. Själva lånet är amorteringsfritt och du väljer själv den takt du vill betala tillbaka låneskulden. Månadsräntan varierar mellan 0,47% och 1,95% beroende av bolagets kreditvärdighet samt eventuellt borgensåtagande. Till din företagskredit tillkommer det en månadsavgift på 195 kr och en uppläggningsavgift på 950 kr.

För att bli kund hos Svea Ekonomi krävs inga affärsplaner, kalkyler eller resultaträkningar, och även om du har ett nystartat företag så kan du bli kund. Det är smidigt att ansöka med BankID och låneansökan tar inte längre än 1 minut.

Froda

Froda riktar in sig mot småföretagare som vill få sin verksamhet att växa. Företagslånet är utan säkerhet och det tillkommer inga dolda avgifter. Fyll i ansökan på ett par minuter och få en offert på din låneansökan inom 24 timmar.

För att få låna hos Froda måste du ha bevisad försäljning/intäkter och din verksamhet måste vara aktiv i minst 12 månader. Kostnaden på lånet har en fast dagsavgift och ingen individuell räntesättning. När du fyller i ansökan så kommer du se exakt hur mycket du måste betala tillbaka inom lånetiden.

Kreditbörsen

Kreditbörsen erbjuder peer to peer lån. Ett peer to peer lån betyder att istället låna från en bank så lånar man från privatpersoner som investerar i ditt lån. Genom att att skippa mellanhänder och banker så kan Kreditbörsen hålla en bra avkastning för investerare och en låg ränta på ditt lån.

Kreditbörsen har inga större krav på låntagaren utan alla svenska aktiebolag och enskilda firmor kan registera sig och ansöka om ett företagslån. Du kan ansöka om lån upp till 250.000 kr och årsräntan är från 8%.

Vad du ska tänka på när du vill starta eget

Så startar du eget företag

Elin Nilsson, rådgivare SEB förklarar snabbt hur du kommer igång med ditt eget företag och vad du ska tänka på.

Busenkelt att starta företag men tänk på det här

Det registreras många företag i Sverige idag. Harry Goldman, vd Nyföretagarcentrum Sverige berättar vad du behöver tänka på.

Hur kan jag få mitt företag att växa med externt kapital?

Elisabeth Thand Ringqvist från Svenska riskkapitalföreningen ger sina tips och idéer om hur du kan få ditt företag att växa.

Kan man låna sig till att bygga ett framgångsrikt företag?

Erik Selin berättar om sin företagsresa. Ta del av råd från en av dem som har lyckats.

Vanliga frågor om företagslån

Frågor och funderingar om företagslån är bästa valet för dig som företagare? Vi tar upp några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig på vägen att göra rätt val av beslut.

Vilken information som man måste uppvisa vid låneansökan skiljer sig från kreditgivare till kreditgivare. I vissa fall måste du har varit aktiv i minst 12 månader och kunna uppvisa ett bokslut för att få din låneansökan beviljad. Vi har listat respektive krav som kreditgivarna kräver av dig länge upp på denna webbsida.

Ja även om du har ett nystartat företag så kan du få ett företagslån. De kreditgivare som du kan vända dig till är bland annat Qred och OPR-Företagslån

Beror på vilken kreditgivare du vänder dig till. Kontanta kreditgivarens kundtjänst för att få mer information om utbetalningstider.

Om inte lånet betalas tillbaka inom avtalad tid så skickas en påminnelse. Om lånet fortfarande inte betalas in tillkommer förseningsavgifter och ärendet skickas vidare till inkasso. Tänk på att du kan personligen bli betalningsansvarig om företaget inte betalar tillbaka lånet.

Top