MinUC

Om MinUC

Förstå din privatekonomi! Välj mellan flera produkter och tjänster för en bättre ekonomi.

UC är idag Sveriges ledande leverantör av digitala företags- och konsumentinformationstjänster. Man samlar in information och data från flera källor och hjälper både företag och privatpersoner när det kommer till dagliga beslutsprocesser.

UC:s produkter och tjänster för privatpersoner kallas för MinUC och här har man samlat flera hjälpmedel som du kan ha nytta av. Bland annat kan du se ditt kreditbetyg med Kreditkollen, få tillgång till ett fulltäckande ID-skydd, spärra dig mot ID-kapningar vid bedrägeri etc.

Så kommer du igång

Efter du valt tjänst går det snabbt att registrera sig och aktivera tjänsten.

Uppsägning av tjänst

Flera av MinUC:s produkter och tjänster är löpande abonnemang som kan sägas upp när som helst. Om du vill säga upp ditt abonnemang kan du göra det i inloggat läge på MinUC. Klicka på orange knappen uppe i högra hörnet och gå vidare till "Betalningar" och välj sedan "Abonnemang". Klicka på "Avsluta" och följ de instruktioner som står på skärmen.

Produktutbud

 • Kreditkollen

  Följ din kreditvärdighet och UC-Score över tid. Du får en obegränsad tillgång till din kreditupplysning och du kan följa dina inkomstuppgifter, eventuella anmärkningar samt lån och krediter.

  Kostnad: 49 kr/mån

 • UC ID-skydd

  Skydda dig mot ID-kapning med UC ID-skydd. Få direkt meddelande när någon tar en kreditupplysning på dig eller om dina personliga uppgifter hittas på darknet. Du får också tillgång till assistans och försäkring om olyckan skulle vara framme.

  Kostnad: 89 kr/mån

  Kostnad 2 pers: 139 kr/mån

  Kostnad 5 pers: 199 kr/mån

 • Min Upplysning

  En tjänst likt Kreditkollen men som passar dig om du bara behöver se vilka uppgifter som finns i din kreditupplysning för stunden.

  Kostnad: 29 kr/st

 • Mitt Kreditbetyg

  Få tillgång till din kreditvärdighet i en vecka. Passar dig som behöver underlag när du förhandlar lån och ränta med banken.

  Kostnad: 99 kr/gång

 • Bedrägerispärr

  Spärra din kreditupplysning hos UC för att försvåra fortsatta bedrägerier. Spärren gäller i 2 veckor och kan förlängas om du laddar upp en kopia på polisanmälan av bedrägeriet.

 • Digital brevlåda

  Skaffa en kostnadsfri digtal brevlåda och få alla upplysningskopior skickade digitalt till MinUC.se. Dina kopior sparas i 4 månader och du kan när som helst avaktivera tjänsten.

Fördelar med MinUC

 • Bättre koll på din UC
 • Förbättra din ekonomi och kreditvärdighet
 • Erbjuder flera bra produkter och tjänster

Omdöme & betyg

Betyget och rankingen är baserat på vårt och låntagarnas omdöme när det kommer till lånevillkor, utbud, användarvänligt etc.

Omdömen från låntagare MinUC har totalt 3 omdömen med ett snittbetyg på 3.3 av 5.
MinUC ranking baserat på omdömen MinUC är rankad 2 av 2 i kategorin Finansiella tjänster på Mystep.se.

Läs alla omdömen

Kontaktuppgifter

 • UC AB
 • Årstaängsvägen 21B, 117 43 Stockholm
 • 0771 20 22 77
 • minuc@uc.se
Måndag9:00 - 16:00
Tisdag9:00 - 16:00
Onsdag9:00 - 16:00
Torsdag9:00 - 16:00
Fredag9:00 - 16:00
Lördag-Stängt
Söndag-
MinUC och Kreditkollen

Omdömen om MinUC

Vad är bra eller dåligt med MinUC? Berätta vad du tycker och dela med dig av dina egna upplevelser genom att fylla i formuläret nedan.

Vårt omdöme om MinUC

4/5

Betyget är baserat på utbud, popularitet, lånevillkor och prisnivå.

Kategori

MinUC är rankad 2 av 2 i kategorin Finansiella tjänster

3 omdömen med ett genomsnittsbetyg på 3.3/5

Omdömen från låntagare

Kalle

2021-04-14

Den är inte bra.

Hans

2021-01-19

Har använt mig av Kreditkollen under en lång period och är kul att kunna se sina framgångar och hur ens kreditscore blir bättre och bättre för varje år. Saknar dock att man inte kan se riskprognosen och hur det står i relation till den UC-Score man får på Kreditkollen. Annars är det en toppentjänst!

Lämna ett omdöme

Berätta vad du tycker om MinUC

Betygsätt MinUC

Personuppgifter

*E-post publiceras ej

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Sidan uppdaterades senast: 12 april, 2021