Lån med Decidas

1 st lån som använder Decidas istället för UC.

Decidas är ett nytt kreditupplysningsbolag som vi presenterar här på Mystep.se. En kreditupplysning hos Decidas kommer inte påverka ditt UC-betyg negativt och kan liknas med kreditupplysningsbolaget Creditsafe då man använder sig av liknande scoringmodell. Man presenterar sig själv som Sveriges modernaste kreditupplysningsföretag då man tyckte att processen för kreditupplysning kunde göras bättre. Under 2007 grundades Decidas och är idag en del av Alektumkoncernen som bland annat driver inkasso.

Lånebelopp 500 - 5.000 kr
Löptid 1 - 12 mån
Ränta 0%
Kreditgivare 1 st
Accepterar betalningsanmärkning 0 st
Utbetalning direkt 1 st

Jämför lån med Decidas

Sökresultat: 1 st lån

Minifinans
2.5/5
500 - 5.000 kr

Lånebelopp

1 - 12 mån

Löptid

0%

Ränta

0 - 385 kr

Uppläggningsavgift

Tillfälligt stängt för systemuppdatering och systembyte.

Mer information

Representativt exempel: Låna 5000 kr i 6 månader. Effektiv ränta 37.31%. Kreditkostnad 862 kr. Totalt att återbetala 5862 kr.

Låneförmedlare utan UC

Sökresultat: 1 st låneförmedlare

Klara Lån
4.7/5
1.000 - 150.000 kr

Lånebelopp

1 - 10 år

Löptid

2.99% - 39.50%

Ränta

10 st

Anslutna långivare

Mer information

Representativt exempel: Låna 5000 kr i 2 mån. Effektiv ränta 195%. Kreditkostnad 718 kr. Totalt att återbetala 5718 kr.

Visa samarbetspartners

Om Decidas

Decidas har sedan 2009 kunnat erbjuda kreditupplysningar och är idag en del av Alektumkoncernen. Man erbjuder kreditgivare en anpassningsbar helhetsmodell kring kreditbeslutet och man kontrollerar att namn samt personnummer stämmer överens, och att den uppgivna adressen är korrekt innan en kreditupplysning görs.

Decidas erbjuder idag både kreditupplysnings- och informationstjänster för företag och man kan leverera upplysningar och information inom följande områden.

 • Kreditupplysning
 • Beslutsstöd
 • Personnummer
 • Adresser
 • Telefonnummer

Varje gång en kreditupplysning tas på dig hos Decidas kommer du få ett skriftligt meddelande (omfrågandekopia) om de uppgifter och omdömen som upplysningen innehåller. Kreditupplysningen kommer också omfatta information om ändamålen med behandlingen, möjlighet till rättelse och vem som begärt kreditupplysningen

Bedrägerispärr

Om du har blivit utsatt för bedrägeri kan du kostnadsfritt spärra din kreditupplysning hos Decidas Info AB. Bedrägerispärren är ett samarbete mellan fem olika kreditupplysningsföretag och förrutom Decidas så spärras du också hos Bisnode, Creditsafe, Syna och UC.

Lån med Decidas
Decidas
 • www.decidas.com
 • Decidas Info AB
 • Nils Ericsonsgatan 17, 411 03 Göteborg
 • 031 730 67 00
 • info@decidas.com

Fördelar med Decidas

 • Antal förfrågningar via Decidas påverkar inte din kreditvärdighet. Endast den aktuella kreditgivaren kan se din kreditupplysning.
 • Ditt kreditbetyg påverkas inte hos UC eller andra kreditupplysningsbolag.
Relaterade sidor

Kreditbetyg hos Decidas

Decidas rangordnar sina kunder riskmässigt på en scoringmodell som är mellan 0 och 100, där 100 innebär mest kreditvärdig. Decidas har som utgångsläge ett förslag på var gränsen mellan ja och nej ska ligga, det vill säga om du ska få din ansökan beviljad eller nekad. Dock kan kreditgivaren själv sätta sin egen gräns om de så önskar.

Scoringintervall Kreditbetyg
62 - 100 Kreditvärdig
41 - 61 Låg kreditvärdighet
0 - 40 Mycket låg kreditvärdighet

Kolla ditt kreditbetyg

Hos Decidas kan du begära ett registerutdrag, kostnadsfritt en gång per år, och se vilka uppgifter och riskscore du har hos Decidas. Begäran ska göras skriftligen och vara egenhändigt undertecknad. Du hittar information om bland annat följande uppgifter.

 • Personuppgifter
 • Skuldsaldo
 • Kreditstatus
 • Eventuella betalningsanmärkningar

Gå till Decidas sida om registerutdrag och ladda ner blanketten. Fyll i blanketten, signera och skicka den till Decidas via post. Registerutdraget kommer sedan att skickas till din folkbokföringsadress.

Jämförelse av långivarnas räntor

I vår illustration har vi gjort en sammanställning på alla konsumentlån med kreditupplysning hos Safenode där du kan se vilka kreditgivare som erbjuder lägst respektive högst ränta. Klicka på respektive kreditgivare för att få mer information om vilka avgifter som kan tillkomma på ditt lån.

Jämför räntor: Lån med Decidas

Minifinans 500 - 5.000 kr
0%
Mystep

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Sidan uppdaterades senast: 8 januari, 2021