Lån med skuldsaldo

Kreditgivare som accepterar skuldsaldo

Att låna pengar trots skuldsaldo

Att låna pengar när man har aktuell skuld hos Kronofogden var något som var otänkbart förr i tiden och något som bankerna inte accepterade överhuvudtaget. På den senare tiden har det dykt upp kreditinstitut som ändå kan hjälpa en med ett omstartslån trots att du har ett aktuellt skuldsaldo. Vi går igenom allt du behöver veta om skuldsaldo och till vilka kreditgivare du kan vända dig för att få ordning på din privatekonomi.

Vad är skuldsaldo?

Skuldsaldo är oreglerade skulder i allmänna och enskilda mål som rapporteras in till Kronofogden. Dessa uppgifter uppdateras 1 gång per vecka. Allmänna mål är skulder till stat och kommun t.ex. trafikböter och enskilda mål är skulder som du har till enskilda personer och företag.

Vad är historiskt skuldsaldo?

Ett historiskt skuldsaldo är en skuld som fastställts hos Kronofogden och som har varit oreglerat i mer än 1 månad. Detta rapporteras i sint tur till kreditupplysningsföretagen att du har haft ett historiskt skuldsaldo och försvinner först efter 24 månader trots att skulden är nollställd.

Hit kan du vända dig

Vi samarbetar med Nystart Finans och Svea Ekonomi som har låneprodukter som riktar sig främst mot privatpersoner som har skulder och vill få ordning på sin ekonomi. Vi går igenom vad du behöver tänka på innan du går vidare med din ansökan.

1. Nystart Finans

Nystart Finans är kreditgivaren som du vänder dig till om du har betalningsanmärkningar, flertalet UC-förfrågningar eller skuld till Kronofogden. Man har hjälpt över 40 000 svenskar att se över sin ekonomiska situation samt rådgivning och löpande råd.

Efter ditt samlingslån arbetar vi sedan nära varandra för att du successivt ska kunna förbättra din ekonomiska situation. Betalar du i tid, undviker nya lån och kreditupplysningar får du årligen sänkt ränta hos oss.

- Nystart Finans

Privatlån
Nystart Finans
20.000 - 500.000 kr

Lånebelopp

1 - 12 år

Löptid

9.90% - 26.00%

Ränta

995 kr

Uppläggningsavgift

Grundkrav
Åldersgräns
18 år
Betalningsanmärkning
Inkomstkrav
265.000 kr/år
Handläggningstid
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Svar direkt
Utbetalning
1 - 4 bankdagar

Representativt exempel: Låna 100 000 kr i 5 år. Effektiv ränta 12.90%. Kreditkostnad 36 211 kr. Totalt att återbetala 136 211 kr.

Krav som måste uppfyllas hos Nystart Finans

När du lånar hos Nystart Finans måste du uppfylla följande grundkrav för att lånet ska bli beviljat.

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har en inkomst på minst 22 000 kr/mån
  • Du är fast anställd
  • Om du har skuldsaldo måste du ha en medsökande med god ekonomi

Läs vår recension och omdömen om Nystart Finans om du vill se vad andra låntagare tycker.

2. Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har en låneprodukt som dem kallar för Skuldfinansiering och riktar sig mot dig som sitter fast i en skuldfälla med skuldsaldo och betalningsanmärkningar. Man erbjuder så kallad ackordsförhandling vilket betyder att Svea Ekonomi kontaktar dina olika fordringsägare och försöker omförhandla lån och skulder med syfte att minska den totala skuldbördan.

Har du en tung skuldbörda, skuld hos kronofogdemyndigheten, flera betalningsanmärkningar, inkassoskulder eller dyra lån kan du vända dig till oss på Skuldfinansiering för att få skuldhjälp.

- Svea Ekonomi

Man gör alltid en individuell bedömning på din ansökan och upprättar en personlig kontakt som arbetar för att du ska återfå kontrollen över din ekonomiska situation.

Krav som måste uppfyllas hos Svea Ekonomi

När du lånar hos Svea Ekonomi måste du uppfylla följande grundkrav för att lånet ska bli beviljat.

  • Du är minst 20 år gammal
  • Du har en inkomst på minst 180 000 kr/år
  • Om du är egen företagare måste du ha drivit bolaget i minst 3 år

Processen innan en skuld fastställs hos Kronofogden

Inkassokostnader

Enligt lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader så ska följande ersättning betalas, om det inte finns särskilda skäl till annat, med högst.

Beteckning Kostnad
Betalningspåminnelse 60 kr
Inkassokrav 180 kr
Avbetalningsplan 170 kr
Christopher Knutsson

Co-founder Beck Solutions AB och ansvarig utgivare på Mystep.se

Christopher Knutsson

Christopher har lång erfarenhet av onlinemarknadsföring inom privatekonomi och finansiella tjänster. Besitter stor kunskap av att utveckla webbplatser med med höga krav på kvalitet, funktionalitet och användarvänlighet. Använd vår jämförelsesajt för att skaffa dig en bättre vardagsekonomi.

Sidan uppdaterades senast: 7 november, 2019