Bästa kreditkortet 2024

Det finns en hel djungel av kreditkort och betalkort som man kan välja mellan. Se vilket som passar dig bäst! Vi har tagit fram en lista med 7 utvalda kreditkort och betalkort.

* Bästa kreditkorten 2024 som kan ge dig bonuspoäng på alla dina köp, kompletterande reseförsäkring, cashback m.m. Läs villkor vad som gäller vid ansökan, effektiv ränta etc.

Bästa kreditkortet för shopping

Upp till 25 % rabatt med re:member flex

Ett kreditkort är bra på många sätt än ett vanligt debetkort. Du kan få tillgång till en massa förmåner som du annars inte skulle få. Oftast har du en mängd försäkringar som är kopplade till kreditkortet vilket ger en ökad trygghet när du är ute och resor eller gör ett internetköp. Hos re:member får du tillgång till en bra app där du kan kolla ditt saldo, se dina senaste transaktioner, ansöka om högre kredit, överföra pengar till ditt bankkonto, reklamera transaktioner etc. Du får också tillgång till ett stort bibliotek av rabattkoder och erbjudanden (upp till 25 % rabatt) vilket är grymt om du är rabattkod junkies som oss! re:member är dessutom utsedd till bästa kreditkortet av många andra jämförelsesidor.

Även om vi inte är något större fan av att utnyttja krediten på ett kreditkort efter den räntefria löptiden så kan det vara bra att hålla på vilka räntor som gäller. Här är re:member ganska unika att kunna erbjuda en individuell ränta fr. 9.74 %. Ju bättre kreditvärdighet du har desto lägre ränta vid utnyttjad kredit kan du få och 9.74 % är bland de lägre räntorna på den svenska kreditkortsmarknaden idag.

re:member flex Bäst på rabatter
 • Upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker
 • Upp till 2 betalningsfria månader per år
 • Räntefri delbetalning upp till 24 mån

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Maxkredit120.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta9.74 - 28.24 %
Krav & villkor

Bästa kreditkortet med bonus & cashback

Få bonuspoäng med Resurs Gold

Resurs Gold är för dig som vill få bonus på alla dina köp, kontantuttag och räkningsbetalningar. Varje spenderad krona ger dig 0,5 poäng och poängsaldot som du sparar ihop kan omvandlas till designprylar eller upplevelser i Resurs Poängshop. Du får dessutom 10 000 välkomstpoäng vid ditt första köp. Förutom gratis reseförsäkring så ingår även räntefri delbetalning upp till 6 månader.

Resurs Gold
 • Få 10 000 i välkomstpoäng
 • Räntefri delbetalning upp till 6 mån
 • Erbjuder banköverföring + räkningsbetalning

Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr.

Maxkredit150.000 kr
Årsavgift245 kr
Ränta0 - 22.37 %
Krav & villkor

Få cashback med Refunder Pay

Refunder Pay är det bästa kreditkortet för cashback (0.5 - 2%). Få pengar på allt du handlar, både i butik och online. När du handlar via Refunder.se får du 2 % cashback + butikernas egna cashback. Få 1 % cashback på alla köp på restauranger och livsmedelsbutiker.

Refunder Pay
 • Upp till 2 % cashback på allt + mer cashback på Refunder.se
 • Delbetala 6 månader räntefritt
 • Ingår förmånliga försäkringar

Vid delbetalning, lägst 5% av skulden/mån, tillkommer månadsränta f.n. 1,56% (årsränta: 18,75%), eff. ränta 20,4% vid kredit på 20.000 kr (oktober 2023).

Maxkredit50.000 kr
Årsavgift395 kr 0 kr
Ränta18.75 %
Krav & villkor

Bästa kreditkortet för resan

Bonus och försäkringar med Marginalen Traveller

Ett kort i världsklass för dig som reser mycket. Allt som du betalar med ditt Marginalen Traveller-kort får du poäng för som du sedan kan omvandla till resor och upplevelser. Flera försäkringar ingår i ditt kort t.ex. avbeställningsskydd, kompisförsäkring, skydd vid försenat bagage och flygbolagskonkurs etc. Att ansöka om Traveller-kortet går snabbt och du får svar direkt om du blivit beviljad, och därefter skickas kortet hem till dig.

Marginalen Traveller
 • Poäng på alla köp
 • Boka upplevelser med dina poäng
 • Trygghet på resan med 9 försäkringar

Vid nyttjande av kredit vid 20.000 kr 18.99 % och vid 100.000 kr 17.01 % (2020-01-30)

Maxkredit150.000 kr
Årsavgift395 kr 0 kr
Ränta16.90 %
Krav & villkor

Komplettera med ett konto hos Curve

Curve är en neobank med 4 olika betalkort som du kan välja mellan: Standard, X, Black och Metal. Metal är deras premiumprodukt, och även om det kostar lite mer så är det perfekt för resan då du slipper valutapåslag och får tillgång till en massa försäkringar. Använd ditt kreditkort som du har från din bank och koppla det till ditt Curve-konto. På detta sättet kan du utnyttja ett billigare kreditkort med Cruve Metal och samtidigt få alla fördelar som ett exklusivt kreditkort kan ha. Med Curve Metal får du ett loungepass som ger dig åtkomst till över 1000 flygplatslounger i hela världen.

Curve
 • Koppla dina egna kort till Curve
 • 1 % cashback på utvalda butiker
 • Få 5 GBP efter du gjort första transaktionen

Erbjuder gratiskonto Curve Standard. Uppgradera till X, Black eller Metal för bättre villkor.

Månadsavgift för konto
Curve Standard0 €/mån
Curve X5,99 €/mån
Curve Black9,99 €/mån
Curve Metal17,99 €/mån
Krav & villkor

Bästa kreditkortet för att tanka bilen

Tanka billigare med OKQ8 Bank

OKQ8 VISA är det perfekta kortet för dig som är ute efter ett bensinkort med bra återbäringar och rabatter. Passar även bra att ha vid din bilsemester utomlands då det inkluderar en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Kortet har en rad förmåner som gynnar framför allt dig som tankar på en OKQ8 station men ger även bonus på köp som sker någon annanstans eller online. Bonusen betalas ut i form av checkar som du kan handla för eller lösa in mot kontanter på någon av OKQ8 stationerna.

 • 25 öre per liter i återbäring när du tankar hos OKQ8
 • 2 % på allt annat du handlar hos OKQ8
 • Du blir per automatik medlem i OK - få fina rabatter och erbjudanden
OKQ8 VISA
 • 1 % sparränta på insatt belopp
 • 25 öre per liter i återbäring när du tankar hos OKQ8
 • 2 % i återbäring på allt annat du handlar hos OKQ8

17,90 % vid en utnyttjad kredit om 30 000 kr (med e-faktura 16.63 %).

Maxkredit100.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta17.45 %
Krav & villkor

Bästa kreditkortet för att handla mat

Handla billigare med Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett kort för dig som främst handlar mat i en Coop butik då du kan få extra poäng och byta in det mot värdecheckar som du sedan kan använda i affären. Omvandla dina intjänade poäng till värdecheckar eller upplevelser hos någon av Coops partners. Tänk på att du måste vara Coop medlem innan du ansöker om kreditkortet.

Få poäng på allt

Med Coops Mastercard får du poäng på allt du handlar från första kronan du spenderar. Du får 0,5 poäng per kronan på allt du handlar utanför Coop och 0,5 poäng extra när du handlar i en Coop-butik.

Coop Mastercard Bästa matkortet
 • Få 10 000 i välkomstpoäng, värde 100 kr
 • 0,5 poäng extra/kr på allt du handlar – överallt
 • Första året utan årsavgift

Effektiv ränta är 20,51 % vid betalning med e-faktura (24,25 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).

Maxkredit50.000 kr
Årsavgift295 kr 0 kr
Ränta19.95 %
Krav & villkor

Bästa betalkortet med bonus

Erbjudanden & cashback med Rockerkortet

Jämfört med P.F.C., Lunar, Revolut och andra neobanker så tar Rocker hem förstapriset som det bästa betalkortet. Du får en tillhörande app som har många bra funktioner för din privatekonomi och man kan erbjuda specifika erbjudanden i appen. Som ny kund får du även en bonus på 250 kr + cashback.

Rocker
 • Få erbjudanden i appen
 • Inkl. cashback och sparkonto
 • Få upp till 10 % cashback + 250 kr i bonus

Erbjuder gratiskonto Rocker Standard. Uppgradera till Plus eller Premium för bättre villkor.

Månadsavgift för konto
Rocker Standard0 kr/mån
Rocker Plus29 kr/mån
Rocker Premium99 kr/mån
Krav & villkor

Vanliga frågor om svar

Vilket är det bästa kreditkortet 2024?

re:member flex och Resurs Classic är två kreditkort med många förmåner och är de mest populäraste när det kommer till valet av ett nytt kreditkort. Dessutom slipper du betala en årsavgift och kan använda kortet gratis. Välj re:member flex om du vill utnyttja rabatter och försäkringar eller välj Resurs Classic om du vill kunna göra banköverföringar eller räkningsbetalningar.

Vilka förmåner har mitt kreditkort?

De flesta kreditkortet har förmåner som gör att du kan få bonusar, cashback, försäkringar etc. Klicka på Krav & Villkor för att se vilka förmåner som ingår i ditt kreditkort.

Hur hög kredit kommer jag få på mitt kreditkort?

Det beror på hur stor deklarerade inkomst du har samt hur bra kreditvärdighet du har hos kreditupplysningsbolaget UC. Du kan också ansöka om högre kreditlimit efter ett tag om du har skött dina återbetalningar och kan visa att du har en god återbetalningsförmåga.

Kan jag betala räkningar med mitt kreditkort?

Ja, om du vänder till Resurs Bank och ansöker om något av deras tre kreditkort: Resurs Classic, Resurs Gold, Resurs World, så kan du få betala räkningar och samtidigt få bonus på dina betalda räkningar. Vid räkningsbetalning tar man en avgift på 1 % på beloppet.

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Senast uppdaterad: 18 september, 2023