Bästa kreditkortet 2022

Det finns en hel djungel av kreditkort och betalkort som man kan välja mellan. Se vilket som passar dig bäst! Vi har tagit fram en lista med 9 utvalda kreditkort och betalkort.

* Bästa kreditkorten 2022 som kan ge dig bonuspoäng på alla dina köp, kompletterande reseförsäkring, cashback m.m. Läs villkor vad som gäller vid ansökan, effektiv ränta etc.

Kriterier för bästa kreditkortet 2022

När vi har tagit fram de bästa kreditkorten för 2022 har vi kollat närmare på ett antal kriterier: Bonus & cashback, förmåner, försäkringar samt årskostnad och kreditvillkor. För mer information om kreditkortet klicka på "Krav & villkor" för att få reda på vilka grundkrav som ställs på dig som kortbeställare, vilka kostnader som gäller och vilka bonusar, förmåner samt försäkringar som ingår.

Bästa kreditkortet för shopping

re:member flex

Ett kreditkort är bra på många sätt än ett vanligt debetkort. Du kan få tillgång till en massa förmåner som du annars inte skulle få. Oftast har du en mängd försäkringar som är kopplade till kreditkortet vilket ger en ökad trygghet när du är ute och resor eller gör ett internetköp. Hos re:member får du tillgång till en bra app där du kan kolla ditt saldo, se dina senaste transaktioner, ansöka om högre kredit, överföra pengar till ditt bankkonto, reklamera transaktioner etc. Du får också tillgång till ett stort bibliotek av rabattkoder och erbjudanden (upp till 25 % rabatt) vilket är grymt om du är rabattkod junkies som oss! re:member är dessutom utsedd till bästa kreditkortet av många andra jämförelsesidor.

Även om vi inte är något större fan av att utnyttja krediten på ett kreditkort efter den räntefria löptiden så kan det vara bra att hålla på vilka räntor som gäller. Här är re:member ganska unika att kunna erbjuda en individuell ränta fr. 9.74 %. Ju bättre kreditvärdighet du har desto lägre ränta vid utnyttjad kredit kan du få och 9.74 % är bland de lägre räntorna på den svenska kreditkortsmarknaden idag.

Mest valda kreditkort
re:member flex Bäst på rabatter
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker
 • Upp till 2 betalningsfria månader per år

Effektiv ränta 14,67 % vid utnyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2022-01-01).

Maxkredit100.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta9.74 - 24.74 %
RäntefrittUpp till 56 dagar
Krav & villkor

Shoppingkort med räntefri delbetalning

Resurs Classic

Vill du använda ett shoppingkort men ha en så billig delbetalning som möjligt? I så fall är Resurs Classic ett bra val där du både kan utnyttja den räntefria löptiden samt en räntefri delbetalning på 6 månader. Du kan också använda Resurs Classic till att betala dina räkningar mot en avgift på 1 % av beloppet.

Resurs Classic Låga kreditkrav
 • Kreditkort utan årsavgift
 • Räntefri delbetalning upp till 6 mån
 • Erbjuder banköverföring + räkningsbetalning

Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Maxkredit30.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta14.36 - 19.32 %
RäntefrittUpp till 60 dagar
Krav & villkor

Bästa kreditkortet med bonus

Komplett Bank

Komplett kortet är för dig som vill få bonus på alla dina köp med tillhörande digital plånbok. Bonusen varierar mellan 0.5 - 4 % där varje bonuspoäng motsvarar 1 krona - alla köp hos Komplett.se ger dig 4 % bonus, 1 % bonus på alla enskilda köptillfällen som överstiger 20 000 kronor och 0.5 % bonus på övriga varuköp. Bonuskortet blir komplett med alla försäkringar som ingår på kortet. ID-stöldförsäkring, reseförsäkring, betalningsförsäkring samt ett köpskydd som säkrar belopp upp till 25 000 kr om dina köpta varor blir stulna eller skadade under frakten.

Komplett Bank Mastercard
 • Reseförsäkring, betalskydd och ID-skydd inkluderat
 • Få 0.5 - 4 % bonus på alla köp
 • Avgiftsfria kontantuttag

Delbetalning vid varuköp: Eff. ränta 23.63 %, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198.

Maxkredit100.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta21.40 %
RäntefrittUpp till 50 dagar
Krav & villkor

Bonuskort med räntefri delbetalning

Resurs Gold

Resurs Gold är ett bra komplement om du vill ha ett bonuskort med räntefri delbetalning. Du kan dela upp dina köp på 6 månaders räntefri delbetalning. Här får du även bonuspoäng på allt du handlar (0,5 poäng/spenderad krona) och 10 000 i välkomstpoäng. Dessa poäng kan du använda i Resurs Bank poängshop där du hittar allt från presentkort till utvalda produkter.

Resurs Gold Bonus på allt
 • Få 10 000 i välkomstpoäng
 • Räntefri delbetalning upp till 6 mån
 • Erbjuder banköverföring + räkningsbetalning

Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr.

Maxkredit150.000 kr
Årsavgift245 kr
Ränta12.36 - 17.32 %
RäntefrittUpp till 60 dagar
Krav & villkor

Bästa kreditkortet för resan

Resurs World

Ett kort i världsklass för dig som reser mycket. Förutom att du har tillgång till flera förmåner så får du även bonuspoäng på varje spenderad krona (1 poäng/spenderad krona) som du kan använda i Resurs Bank poängshop. Din Lounge Key ger dig 4 gratis besök i lounger på flygplatser runt om i världen per år där du även får ta med dig en gäst. Gå till loungekey.com för att hitta de lounger du har access till. Med Resurs World kan du helbetala eller delbetala dina köp och du får också kostnadsfri hjälp med bokning av resor, hotellrum, restauranger och arrangemang.

Resurs World
 • Extra bonuspoäng på alla köp
 • Gratis besök på flygplatslounger
 • Concierge Service

Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %. Totalbelopp 15 331 kr exkl månadsavgift 89 kr.

Maxkredit200.000 kr
Årsavgift1068 kr
Ränta12.36 - 17.32 %
RäntefrittUpp till 60 dagar
Krav & villkor

Bästa betalkortet för resan

Revolut är en ny digital bank som syns mer och mer i sociala medier. Revolut har 3 olika betalkort som man kan välja mellan: Standard, Premium och Metal. Metal är deras premiumprodukt och även om det kostar lite mer så är det perfekt för resan då du slipper valutapåslag, du har tillgång till en massa försäkringar och du kan koppla av på någon av de flygplatslounger som du har åtkomst till innan du sätter på dig på flyget.

 • Inget valutapåslag och upp till 6000 kr/mån i avgiftsfria bankomatuttag
 • Reseförsäkring + försäkring vid försenat flyg och bagage
 • LoungeKey Pass-åtkomst (över 1000 flygplatslounger)

Använd ett kreditkort som du har från din bank och för över pengar till ditt Revolut Metal-kort. På detta sättet kan du utnyttja ett billigare kreditkort med Revolut Metal och samtidigt få alla fördelar som ett exklusivt kreditkort kan ha.

- Christopher Knutsson, Mystep

Åtkomst till flygplatslounger

Med Revolut Metal får du ett loungepass som ger dig åtkomst till över 1000 flygplatslounger i hela världen. Använd LoungeKey Lounge Finder för att se alla lounger.

 • Stockholm Arlanda: Aurora - Executive Lounge by Menzies (Terminal 2), Norrsken Lounge (Terminal 5)
 • Göteborg Landvetter: Vinga Lounge, BRA Lounge
 • Malmö: BRA Lounge
 • Köpenhamn Kastrup: Carlsberg Aviator Lounge (Terminal 2), Aspire Lounge (Terminal 2), Eventyr Lounge (Terminal 3), Primeclass Lounge (Terminal 3)

Bästa kreditkortet för att tanka bilen

OKQ8 Bank

OKQ8 VISA är det perfekta kortet för dig som är ute efter ett bensinkort med bra återbäringar och rabatter. Passar även bra att ha vid din bilsemester utomlands då det inkluderar en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Kortet har en rad förmåner som gynnar framför allt dig som tankar på en OKQ8 station men ger även bonus på köp som sker någon annanstans eller online. Bonusen betalas ut i form av checkar som du kan handla för eller lösa in mot kontanter på någon av OKQ8 stationerna.

 • 20 öre per liter i återbäring när du tankar hos OKQ8
 • 2 % på allt annat du handlar hos OKQ8
 • Du blir per automatik medlem i OK - få fina rabatter och erbjudanden

OK-medlem

 • 25 extra öre/liter i rabatt på dina första sex tankningar
 • Få valfri biltvätt för 50 kr - upp till 300 kr rabatt
 • Få var 6e biltvätt gratis
 • Rabatter och erbjudanden på OKQ8 stationer
OKQ8 VISA
 • 0.75 % sparränta på insatt belopp
 • Återbäring när du tankar & handlar
 • Flexibel betalning

Vid betalning 1/36 av den totala skulden i 11 månader och resterande del av skulden i månad 12. Kreditbelopp 10 000 kr, effektiv ränta 16.01 %.

Maxkredit100.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta14.95 %
RäntefrittUpp till 50 dagar
Krav & villkor

Bästa kreditkortet för att handla mat

Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett kort för dig som främst handlar mat i en Coop butik då du kan få extra poäng och byta in det mot värdecheckar som du sedan kan använda i affären. Omvandla dina intjänade poäng till värdecheckar eller upplevelser hos någon av Coops partners. Tänk på att du måste vara Coop medlem innan du ansöker om kreditkortet.

Poäng på allt

Med Coops Mastercard får du poäng på allt du handlar från första kronan du spenderar. Du får 0,5 poäng per kronan på allt du handlar utanför Coop och 0,5 poäng extra när du handlar i en Coop-butik.

Coop Mastercard
 • Få 10 000 i välkomstpoäng
 • Poäng på allt du handlar
 • Första året utan årsavgift

Effektiv ränta 16.78 %, vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Återbetala totalt 21 692 kr under 12 mån (1808 kr/mån).

Maxkredit50.000 kr
Årsavgift295 kr 0 kr
Ränta15.95 %
RäntefrittUpp till 55 dagar
Krav & villkor

Bästa betalkortet med bonus

Rocker

Jämfört med P.F.C., Lunar, Revolut och andra neobanker så tar Rocker hem förstapriset som det bästa betalkortet. Du får en tillhörande app som har många bra funktioner för din privatekonomi och man kan erbjuda specifika erbjudanden i appen. Som ny kund får du även en bonus på 250 kr + cashback.

Mest valda betalkort
Rocker
 • Få erbjudanden i appen
 • Inkl. cashback och sparkonto
 • KAMPANJ! Genomför 3 köp och få 250 SEK

Erbjuder gratiskonto Rocker Standard. Uppgradera till Plus eller Premium för bättre villkor.

Månadsavgift för konto
Rocker Standard0 kr/mån
Rocker Plus (1 mån gratis)29 kr/mån
Rocker Premium (1 mån gratis)99 kr/mån
Krav & villkor

Vanliga frågor om svar

Vilket är det bästa kreditkortet 2022?

re:member flex och Resurs Classic är två kreditkort med många förmåner och är de mest populäraste när det kommer till valet av ett nytt kreditkort. Dessutom slipper du betala en årsavgift och kan använda kortet gratis. Välj re:member flex om du vill utnyttja rabatter och försäkringar eller välj Resurs Classic om du vill kunna göra banköverföringar eller räkningsbetalningar.

Vilka förmåner har mitt kreditkort?

De flesta kreditkortet har förmåner som gör att du kan få bonusar, cashback, försäkringar etc. Klicka på Krav & Villkor för att se vilka förmåner som ingår i ditt kreditkort.

Hur hög kredit kommer jag få på mitt kreditkort?

Det beror på hur stor deklarerade inkomst du har samt hur bra kreditvärdighet du har hos kreditupplysningsbolaget UC. Du kan också ansöka om högre kreditlimit efter ett tag om du har skött dina återbetalningar och kan visa att du har en god återbetalningsförmåga.

Kan jag betala räkningar med mitt kreditkort?

Ja, om du vänder till Resurs Bank och ansöker om något av deras tre kreditkort: Resurs Classic, Resurs Gold, Resurs World, så kan du få betala räkningar och samtidigt få bonus på dina betalda räkningar. Vid räkningsbetalning tar man en avgift på 1 % på beloppet.

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Sidan uppdaterades senast: 2 augusti, 2022