Vanliga frågor och svar

Se svar på frågor som vi brukar få skickat till oss. Har du övriga frågor som du inte hittar svar på är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Går det att få lån hos er?

Nej, vi är ingen kreditgivare som lånar ut pengar. Vi är en jämförelsetjänst som jämför svenska kreditgivare som erbjuder privatlån, snabblån, kontokredit eller agerar som låneförmedlare.

Kan jag få låna trots att jag inte har någon deklarerad årsinkomst?

Många kreditgivare har som krav att man måste ha en deklarerad årsinkomst. Om du har låg eller ingen inkomst rekommenderar vi att du ansöker om ett lån med en medsökande och går via en låneförmedlare. Detta ökar dina chanser att få låneansökan godkänd.

Vilket är det bästa sättet att få sin låneansökan beviljad?

För det första måste du vara minst 18 år gammal för att ingå ett låneavtal med banken. Se till att inte ha något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden och ha en deklarerad årsinkomst från jobb eller pension.

Vilken kreditgivare kan jag vända mig till om jag har många betalningsanmärkningar?

Det finns många kreditgivare som tillåter att man har betalningsanmärkningar. Om du kommer få lånet godkänt beror dock på hur många betalningsanmärkningar man har och varför man har fått betalningsanmärkningar. Den kreditgivare som tillåter flest betalningsanmärkningar i dagsläget är GoodCash.

Klicka dig vidare till låna pengar med betalningsanmärkning för att se alla kreditgivare som kan erbjuda dig ett lån.

Hur snabbt får jag besked på min ansökan?

Oftast får du besked direkt på om ansökan blir beviljad eller ej. Vi har listat svarstider när du jämför kreditgivare eller lånebelopp. Tänk på att svarstiderna endast gäller när kreditgivarens kundtjänst är öppet.

Hur snabbt har jag pengarna på kontot?

Det skiljer sig beroende på vilken typ av lån du har ansökt om. I vanliga fall brukar privatlån ligga på 1-3 bankdagar innan du har pengarna på kontot. För snabblån och kontokredit har man pengarna samma dag eller senast nästkommande bankdag.

Klicka dig vidare till lån med utbetalning direkt för att se vilka kreditgivare som kan göra en direktutbetalning till ditt bankkonto.

Vilken ränta får jag på mitt privatlån?

Räntan sätts individuellt hos de flesta kreditgivare som erbjuder privatlån. Efter en kreditupplysning som tas på dig vid låneansökan bedömer kreditgivaren din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Ju bättre kreditvärdighet man anser att du har desto lägre ränta kommer du få på ditt privatlån.

Vilka är de vanligaste orsakerna till att jag inte blir beviljad lånet?

Finns flera faktorer som avgör din kreditvärdighet. Men de flesta faktorerna som gör att många blir nekade är att man har skuld hos Kronofogden, för många betalningsanmärkningar, för låg årsinkomst eller att du varit folkbokförd i Sverige mindre än 12 månader.

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Uppdaterad senast: 18 september, 2023