Företagskredit

Skaffa en företagskredit som ett utmärkt komplement till din befintliga factoringkredit. Denna typ av företagsfinansiering passar företag som har ett mindre behov av rörelsekredit.

Lånebelopp 10.000 - 3.000.000 kr
Löptid Flexibel
Antal företagskrediter 3 st
Utan UC 2 st
Utan säkerhet 4 st
Utbetalning 0 - 2 bankdagar

Jämför företagskredit

Sökresultat: 3 st företagskrediter

OPR-Företagslån Flex
200.000 kr

Maxbelopp

Flexibel

Löptid

5 %

Månadsränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Mer information
CrediNord
1.000.000 kr

Maxbelopp

Flexibel

Löptid

Fast månadsavgift

Månadsränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Mer information
Svea Ekonomi
1.000.000 kr

Maxbelopp

Flexibel

Löptid

1.0 - 3.2 %

Månadsränta

995 kr

Uppläggningsavgift

Mer information

Ansök om företagskredit - 3 steg

Se hur processen ser ut för att ansöka om en företagskredit. Vi går igenom de steg du behöver vidta för att ansöka om företagskredit och hur du begär uttag till ditt företagskonto.

Steg 1 Steg för att fylla i ansökan

1. Fyll i din ansökan

Fyll i låneansökan hos långivaren. Ange finansiell information om din verksamhet och hur mycket du vill ha i kreditutrymme. Du behöver även fylla i dina personuppgifter.

Steg 2 Steg för kreditupplysning

2. Riskbedömning och beviljat kreditutrymme

Långivaren hämtar in en kreditupplysning på ditt företag. Man kollar på företagets intäkter, skulder och om företaget har några eventuella betalningsanmärkningar. Kreditbedömningen kommer ligga till grund om hur stort kreditutrymme du kommer att få tillgång till.

Steg 3 Steg för att få utbetalning

3. Begär uttag

När ansökan och signeringen är genomförd kan du logga in på ditt konto hos långivaren för att begära en utbetalning. Utbetalningen sker direkt när du begär ett uttag och du har pengarna oftast på företagskontot samma dag.

Företagskredit vs. Företagslån

Som ny företagare kan det svårt att veta vilken typ av företagsfinansiering som passar dig och ditt företag bäst. Vi går igenom några punkter som kan göra ditt val lite lättare när du väljer mellan en företagskredit eller ett företagslån.

Företagskredit

  • Passar nya företag då man har ett större behov av en flexibel företagsfinansiering samt att det är lättare för nystartade verksamheter att bli beviljad en företagskredit än ett lån.
  • Passar företag som har varierande kapitalbehov där det kan uppstå oväntade kostnader som måste täckas för att undvika likviditetsproblem.

Företagslån

  • Passar företag som har större engångsinvesteringar som behövs göras i verksamheten.
  • Passar företag som behöver kapital för tillväxt där man måste köpa in utrustning, maskiner eller anställa personal.

Företagskredit i form av företagskort

Ibland kan ett företagskort vara ett bättre alternativ än att skaffa en företagskredit eller företagslån. Med ett kort hos Mynt eller Qred kan du på enkelt sätt handla idag och betala senare utan avgift och kostnader. Korten är kostnadsfria och 0 % på kredit upp till 45 dagar.

Mynt företagskort

5.0 av 5 (1 omdöme)

Beställ obehindrat antal kort och få automatiserad bokföring samt 10x högre kreditlimit. Med kortet från Mynt slipper du tråkiga utläggsrapporter och strul med kvitton. Din bokföring automatiseras i realtid till alla stora bokföringssystem. Få dessutom rabatter och cashback på köp hos Mynts utvalda partners.

Mynt företagskort
  • Supersmidig hantering av dina utlägg
  • Ett fysiskt företagskort
  • Mobilapp för hantering av ditt kort och dina utlägg

Maxkredit200.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta på kredit0 %

Qred kreditkort

5.0 av 5 (3 omdömen)

Spara pengar med Qreds kreditkort genom att få 1 % cashback på alla dina köp. Kortet är kostnadsfritt och du kan betala alla fakturor och företagsinköp med kortet. Din intjänade cashback dras av från din månadsfaktura. Går att delbetala fakturor med månadsränta fr. 1.95 %.

Qred kreditkort
  • Passar småföretagare - kostnadsfria företagsutlägg i upp till 45 dagar
  • Samla alla utgifter på en faktura
  • Kostnadsfritt kort utan månadsavgift

Maxkredit50.000 kr
Årsavgift0 kr
Ränta på kredit0 %

Jämförelse av långivarnas räntor

I vår illustration har vi gjort en sammanställning av alla företagskrediter där du kan se vilka kreditgivare som erbjuder lägst respektive högst månadsränta. Klicka på respektive långivare för att få mer information om vilka avgifter som kan tillkomma på ditt lån.

Jämför ränta på företagskredit