Låna pengar anonymt

Se hur du kan låna pengar anonymt och hur du ska gå tillväga för att undvika att få brev hemskickat från kreditgivare, kreditupplysningsbolag eller myndigheter.

Det kan finnas många anledningar till att man vill låna anonymt eller att man inte vill få några brev hemskickat till sig. Du kanske inte vill visa för andra i din bostad att du har ansökt om ett lån eller så kanske du tillfället bor på en annan ort och föredrar att processen, från ansökan till återbetalning, sker digitalt. Läs nedan vilka kreditgivare du kan vända dig till och hur du skaffar en digital brevlåda hos Kivra.

Bynk - som en bank borde fungera

Idag sköter de flesta kreditgivare allt digitalt från att du ansöker om lån tills skulden är återbetald. Ansökan göras direkt på hemsidan och du identifierar dig med BankID vid ansökan och vid signering av skuldebrev. Återbetalningar görs enklast med autogiro eller e-faktura. Vi har tagit en närmare titt på Bynk där du sköter hela tid lån via appen utan att få brev hem.

Bynkappen

Ansök om lån hos Bynk och ladda ner appen efter beviljad ansökan.

Hantera ditt lån via appen

Hos Bynk kan du låna upp till 300 000 kr utan att få papper hemskickat och du sköter du hela ditt lån via deras app när väl ansökan har beviljats. Med några klick i appen kan du pausa betalningar, ändra månadskostnaden och du får alltid en avisering (gällande din faktura) i appen den 16:e och pengarna dras automatiskt från ditt konto den 26:e varje månad. Återbetalningen görs automatiskt via autogiro eller via en faktura som skickas på e-post om du skulle föredra det. Även kundtjänsten kan skötas digitalt. Du kan kontakta Bynk dygnet runt via Messenger och ofta får man svar direkt.

Bynk
4.4/5
10.000 - 300.000 kr

Lånebelopp

3 - 12 år

Löptid

3.95% - 19.95%

Ränta

398 kr

Uppläggningsavgift

Mer information

Representativt exempel: Låna 100 000 kr i 10 år. Vid 7.95% ränta blir den effektiva räntan 8.34%. Totalt att återbetala 145 551 kr.

100% digital jämförelsetjänst

Använd dig av en låneförmedlare som sköter allt digitalt och inte skickar hem några papper till dig. Du fyller enkelt i ansökan på Advisas hemsida och väljer ett av alla låneerbjudande du får skickat till dig och signera skuldebrevet med BankID. Ett kundkonto skapas hos Advisa där du enkelt kan logga in och se alla låneerbjudanden.

Advisa
5.0/5
5.000 - 600.000 kr

Lånebelopp

1 - 20 år

Löptid

2.95% - 26.05%

Ränta

38 st

Anslutna långivare

Mer information

Representativt exempel: Låna 100 000 kr i 9 år. Effektiv ränta 5.64%. Kreditkostnad 27 764 kr. Totalt att återbetala 127 764 kr.

Låneförmedlare - Visa samarbetspartners

Flexibel kontokredit för oförutsedda utgifter

Om du föredrar ett mindre lån är kontokredit en låneprodukt som kan passa dig och du lånar helt anonymt om du har en digital brevlåda. Med en kontokredit så har du en extra buffert, likt ett kreditkort, som du endast betalar för när du utnyttjar krediten. Återbetalningen är flexibel vilket betyder att du enkelt kan skapa dig en betalningsplan som är anpassat efter din ekonomi. Uttag kan göras dygnet runt till ditt bankkonto när du väl har ett aktivt konto hos kreditgivaren. Överföringar görs direkt, eller samma dag, till bankkonto hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Danske Bank.

Ferratum
4.3/5
1.000 - 45.000 kr

Lånebelopp

1 - 46 mån

Löptid

39.6%

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Mer information

Representativt exempel: Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 mån. Effektiv ränta 47.64%. Totalt att återbetala 12 145 kr (1012 kr/mån).

Northmill Bank
4.5/5
1.000 - 50.000 kr

Lånebelopp

Flexibel

Löptid

4.90% - 19.90%

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Mer information

Representativt exempel: Låna 50 000 kr, 1 år, ränta 12.9%, effektiv ränta 15.4%: 53 999 kr (4 500 kr/mån)

Digital brevlåda hos Kivra

Genom att skaffa en digital brevlåda hos Kivra slipper du oroa dig över att få brev hem till din adress, från myndigheter eller företag, som innehåller information om ditt lån. Förutom att du får din post mycket snabbare så är det också säkert (all data är krypterad). Bara du kommer åt din personliga post genom att logga in med Mobilt BankID och ingen annan.

När kreditgivarna tar en kreditupplysning på dig måste kreditupplysningsbolagen skicka ett brev till dig enligt informationskravet i kreditupplysningslagen. Genom att använda Kivra kommer du ,istället för att få brev hem, få ett SMS skickat till dig och du kan logga in på Kivra för att kontrollera informationen och se vilken som är beställaren.

Eventuella ärenden från Kronofogden kommer också skickas till din digitala brevlåda.

Så kommer du igång

När du väl har anslutit dig till Kivra kommer du automatiskt få digital post från alla anslutna företag och myndigheter. Om det är företag som du inte vill få digitala brev från kan du ändra detta i inställningar på ditt Kivra konto.

Säker hantering av personuppgifter

Kivra har högra krav på sin säkerhet och man behandlar alla personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). All data är krypterad och lagras säkert i deras system. Genom att använda Kivra är det också lättare för dig att förebygga och upptäcka bedrägerier i tid i och med att man samarbetar med kreditupplysningsbolagen samt myndigheter.

Banksekretess

När du lånar pengar hos en kreditgivare omfattas du av en banksekretess som både gäller när lånet är aktivt och efter du upphör att vara kund. Den kommunikation som sker mellan dig och kreditgivaren omfattas av lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Detta gäller både uppgifter som sker skriftligt och muntligt.

Även om du har en maka eller sambo så gäller banksekretess och banken kan inte utan vidare lämna ut upplysningar om dig. Om du har en maka så kan upplysningar endast lämnas ut om det är uppenbart att det ligger i den kontohavande makens intresse att uppgiften lämnas ut. Denna regeln gäller ej om ni är sambo. Om sekretessen skulle brytas kan kreditgivaren bli tvungen att betalas skadestånd till dig om du har lidit en ekonomisk skada på grund av de uppgifter som har läckts.

När gäller inte banksekretessen?

I vissa fall kan kreditgivaren bortse från banksekretessen och gäller i så fall i följande fall.

  • Förmyndare för omyndig person har rätt till upplysningar om den omyndiges bankförhållanden.
  • God man och förvaltare har rätt till upplysningar som har med hens uppdrag att göra.
  • Rätt till upplysningar vid en bankkunds dödsbo om upplysningarna är av betydelse.
  • Konkursförvaltaren har rätt att få tillgång till upplysningar vid konkursbo.
  • Borgensman som står i pant för din skuld till kreditgivaren.

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Sidan uppdaterades senast: 24 september, 2020