Tyggsam ID-skydd

Tryggsam ID-skydd säkrar din kreditvärdighet

21 september, 2021 Av 0 kommentarer

Tryggsam specialiserar sig på att utveckla smarta tjänster för att du ska få en tryggare vardag. Med deras ID-skydd får du ett komplett skydd mot identitetsstölder och Tryggsam hjälper dig med bedrägerier både innan, under och efter en ID-kapning.

En identitetsstöld kan göra stor skada på din ekonomi och skapa juridiska bekymmer om personen ansöker om lån, genomför köp på avbetalning osv. eller använder dina ID-handlingar för något annat för att skapa ekonomisk nytta för sig själv. Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar tyvärr snabbt och varje år har vi långt över 100 000 ID-kapningar i Sverige men bara 1% av brotten utreds av polisen.

Fullt skydd med ID-skydd Premium

Med Tryggsam ID-skydd Premium får du ett bra skydd som skyddar dig från ID-kapning. Du får t.ex. notiser direkt i din telefon om någon tar en kreditupplysning på dig. Vid såna tillfällen bör du kollar upp vilket företaget är, kontakta dem och fråga varför en kreditupplysning har tagits på dig och därefter kontakta Tryggsam om det är ett bedrägeriförsök.

Unik bevakning Få ett sms skickat till dig när en kreditupplysning tas på dig.
Handläggare Få en personlig handläggare som bestrider alla dina felaktiga fakturor och som sköter kontakten med Kronofogden.
Spärrlinje Ring in (dygnet runt) så spärrar Tryggsam ditt personnummer och ID-handlingar direkt utan ställtider.
Juridisk hjälp Få hjälp av en specialiserad jurist som hanterar ditt ärende och ser till att återställa din kreditvärdighet efter en ID-kapning.
Kostnadsfri kreditrating Följ din kreditvärdighet och se hur bra återbetalningsförmåga du har. Detta kan hjälpa dig vid ansökningar om lån eller kreditkort.

Spärrlinje

Om du misstänker att du blivit ID-kapad ska du direkt ringa till Tryggsam (tel: 0771-740 000). Tryggsam har en spärrlinje som har öppet dygnet runt, alla dagar om året. Dina kort, värdehandlingar etc. kommer då att spärras. Man sätter även en bedrägerispärr som gör att din kreditupplysning spärras hos de fem största kreditupplysningsföretagen i Sverige.

Spärren är aktiverad i 2 veckor sedan behöver du skicka in en kopia på polisanmälan samt den fullmakt som Tryggsam skickat hem till dig (spärren kan då förlängas upp till 5 år). Efteråt kommer en handläggare att kontakta dig för reda ut bedrägeriet och sköta allt det praktiska åt dig.

Produktutbud

Se vad skillnaden är mellan produkterna som Tryggsam kan erbjuda. Med ett Premium-paket kommer du fått ett mycket mer komplett skydd mot ID-kapning.

Bas

Kostnad: 79 kr/mån

Testa gratis i 3 mån - därefter 79 kr/mån

 • 1 användare
 • ID-skydd
 • Spärrservice 24/7
 • Kreditkoll
 • Bevakning (Enkel)
 • Ingen bindningstid

Premium

Kostnad: 129 kr/mån

Mest populära abonnemang. Bindningstid är 12 mån.

 • 1 användare
 • Alla funktioner från Baspaketet
 • + Juridisk experthjälp
 • + Bevakning (Premium)
 • + Bedrägerihantering

Jämför pris på ID-skydd

Förutom Tryggsam finns det andra företag som MinUC som kan erbjuda produkter inom ID-skydd.

Produkt Tryggsam MinUC
ID-skydd 79 - 129 kr/mån 89 kr/mån
ID-skydd (2 pers) - 139 kr/mån

Relaterade artiklar

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Uppdaterad senast: 22 september, 2023