Betala med smartklocka

Betala med smartklocka i butik

16 december, 2020 Av 0 kommentarer

Se hur du kan använda dig smartklocka när du genomför ett köp i en butik. Genom att betala med din klocka behöver du inte använda dina kreditkort, bankkort eller mobiltelefon när du handlar. Perfekt om du är ute på en joggingtur eller om du har glömt din plånbok när du befinner dig i butiken.

Så kommer du igång

För att kunna använda dig av kontaktlösa betalningar måste du ha en smartklocka som stöder betaltjänsten från Apple, Garmin eller Fitbit. Gå in på respektive hemsida för att se vilka modeller och enheter som tillhandahåller tjänsten.

Trygg och säker betalning

När du genomför en betalning behöver du inte vara orolig över säkerheten eller att dina kortuppgifter kommer nås av någon annan. Ditt kort sparas aldrig i appen utan ett virtuellt kortnummer registreras som endast kan kopplas till din smartklocka. Vid betalning skickas heller inget kortnummer eller identitet till butiken vilket gör att du alltid kan känna dig trygg när du använder ditt kort.

Smartklocka med Apple Pay

Apple Pay är en tjänst som Apple har för både iPhones och Apple Watches. Appen finns redan installerad på din telefon och du lägger enkelt till ditt kort i din telefons Wallet.

Kort som stöder Apple Pay

Smartklocka med Garmin Pay

Populär smartklocka för sport och träning med stort fokus på produktdesign. Garmin har ett stort utbud av klockor med Garmin Pay och som accepterar kreditkort och bankkort från svenska storbanker.

→ Ladda ner appen till IOS eller Android

Kort som stöder Garmin Pay

Smartklocka med Fitbit Pay

Fitbit är ett amerikanskt företag som erbjuder aktivitetsarmband, sportklockor och pulsklockor. Med flera av Fitbits nya modeller kan du använder deras betaltjänst Fitbit Pay.

→ Ladda ner appen till IOS eller Android

Kort som stöder Fitbit Pay

Vanliga frågor och svar

Vilka banker accepterar Apple Pay, Garmin Pay och Fitbit Pay?

Idag har de flesta storbankerna kopplat upp sig mot dessa tjänster. För att säkerställa om din bank stöder någon av dessa tjänster kan du gå in på respektive hemsida för att se alla bank- och kreditkort som fungerar tillsammans med din smartklocka.

Om du har en bank som inte stöder tjänsten kan du använda dig av Curve. Här kan du sammanställa dina betalkort och kreditkort som du i sin tur kan koppla till Apple, Garmin eller Fitbit.

I vilka butiker kan jag använda min smartklocka?

Du kan avända din smartklocka i de flesta butikerna runt om i världen. För att tjänsten ska fungera måste kortterminalen ha en blipp-funktion.

Vad händer om jag tappar min smartklocka?

Om du skulle tappa din smartklocka bör du kontakta din banks spärrservice för att spärra ditt vituella kort eller så kan du spärra kortet via appen.

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Mystep

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 13 januari, 2021