Blipp

Blipp bilköp - Ett tryggare billån och bättre bilaffär

24 november, 2020 Av 0 kommentarer

Om du tycker det är krångligt och otryggt att köpa eller sälja en bil till en privatperson så är du inte ensam. Med tjänsten Blipp, som är kostnadsfritt, slipper du eventuella problem som du kan ställas inför när det gäller betalning, garanti, försäkringar, ägarbyte m.m. Blipp har samlat all sin erfarenhet och flera samarbetspartners direkt i mobilen för att göra din bilaffär så smidigt som möjligt.

Genom att använda Blipp får du tillgång till samma finansiering, garanti och försäkring som du brukar få hos en bilhandlare. Förutom att det är säkert så kommer du få en mycket bättre deal än om du skulle sköta hela bilköpet själv.

Skapa ett konto hos Blipp för att komma igång med tjänsten och läs vår guide om hur allt funkar från registrering till betalning och ägarbyte på bilen. Du kan också tjäna 500 kr för varje person du värvar till Blipp som du sedan kan använda till att handla för. Logga in på ditt konto och klicka på "Bjud in en vän" för att bjuda in dina vänner.

Så använder du Blipp när du köper en bil - 8 steg

Detta ingår i ditt bilköp med Blipp

1. Videosamtal

Ett videosamtal mellan dig, säljaren och Blipp som hjälper att genomföra affären. Genomgången tar ungefär 30 - 60 minuter och beror på hur bra förberedda ni är.

2. Garanti och helförsäkring

Om bilen inte har någon nybilsgaranti så ingår 1 års garanti hos Trygg-Hansa eller AutoConcept. Du får även Trygg-Hansas försäkring TryggaMil gratis de första 14 dagarna och sen en 20 % rabatt på premien.

3. Lån med säkerhet

Ett billån i samarbete med Nordea.

4. Digitalt ägarbyte

Slipp krångligt pappersarbete och få istället ett ägarbyte digitalt där bekräftelsen skickas till din e-post. Vid bytet så hjälper Blipp dig med tecknandet av garanti, försäkring och lån.

Billån i samarbete med Nordea

Lånet som betalas ut till dig är i samarbete med Nordea. Du behöver inte sköta kontakten utan lånet hanteras automatiskt hos Blipp som gör en utbetalning på köpesumman till säljaren (via Trustly). Nedanstående villkor gäller för ditt lån.

Lånebelopp 40.000 - 1.200.000 kr
Kontantinsats 20 %
Ränta 7.99 %
Uppläggningsavgift 695 kr
Fakturaavgift 55 kr/mån
Autogiro 45 kr/mån

Relaterade artiklar

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Uppdaterad senast: 22 september, 2023