Blipp

Blipp bilköp - Ett tryggare billån och bättre bilaffär

24 november, 2020 Av 0 kommentarer

Om du tycker det är krångligt och otryggt att köpa eller sälja en bil till en privatperson så är du inte ensam. Med tjänsten Blipp slipper du eventuella problem som du kan ställas inför när det gäller betalning, garanti, försäkringar, ägarbyte m.m. Blipp har samlat all sin erfarenhet och flera samarbetspartners direkt i mobilen för att göra din bilaffär så smidigt som möjligt.

Genom att använda Blipp får du tillgång till samma finansiering, garanti och försäkring som du brukar få hos en bilhandlare. Förutom att det är säkert så kommer du få en mycket bättre deal än om du skulle sköta hela bilköpet själv.

Skapa ett konto hos Blipp för att komma igång med tjänsten och läs vår guide om hur allt funkar från registrering till betalning och ägarbyte på bilen. Du kan också tjäna 500 kr för varje person du värvar till Blipp som du sedan kan använda till att handla för. Logga in på ditt konto och klicka på "Bjud in en vän" för att bjuda in dina vänner.

Så använder du Blipp när du köper en bil

Detta ingår i ditt bilköp med Blipp

Videosamtal

Ett videosamtal mellan dig, säljaren och Blipp som hjälper att genomföra affären. Genomgången tar ungefär 30 - 60 minuter och beror på hur bra förberedda ni är.

Garanti och helförsäkring

Om bilen inte har någon nybilsgaranti så ingår 1 års garanti hos Trygg-Hansa eller AutoConcept. Du får även Trygg-Hansas försäkring TryggaMil gratis de första 14 dagarna och sen en 25 % rabatt på premien hela första året.

Lån med säkerhet

Ett billån i samarbete med Ecster.

Digitalt ägarbyte

Slipp krångligt pappersarbete och få istället ett ägarbyte digitalt där bekräftelsen skickas till din e-post. Vid bytet så hjälper Blipp dig med tecknandet av garanti, försäkring och lån.

Billån i samarbete med Ecster

Lånet som betalas ut till dig är i samarbete med Ecster. Du behöver inte sköta kontakten utan lånet hanteras automatiskt hos Blipp som gör en utbetalning på köpesumman till säljaren (via Trustly).

Nedanstående villkor gäller för ditt lån. Hur mycket du får låna beror på hur stor köpesumman är och hur bra kreditvärdighet du har. En kostnad på 6995 kr (för att använda tjänsten) kommer tillkomma på lånet som bakas in i billånet.

Ränta 4.95 %
Uppläggningsavgift 595 kr
Fakturaavgift 55 kr/mån
Autogiro 45 kr/mån

Vanliga frågor och svar

Vilka bilar kan jag köpa med Blipp?

När du köper av en privatperson får bilen vara max 6 år gammal, inte gått mer än 12 000 mil samt att den har mindre än 400 hästkrafter.

Vilka är kraven för att låna?

När du ansöker om ett lån måste du vara minst 18 år gammal, ha en fast inkomst och vara skriven i Sverige. Har du betalningsnmärkningar kan du få låna om din kreditupplysning visar på god kreditvärdighet.

Behöver jag kontantinsats?

Ja, du måste gå in med minst 20 % av bilens köpesumma när du köper en bil via Blipp. Kontantinsatsen betalas (med Swish) till Blipp när bilen levereras.

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 26 september, 2021