Få hjälp av Billender att betala dina räkningar

Få hjälp av Billender att betala dina räkningar

6 augusti, 2020 Av 0 kommentarer

Om du har problem att betala dina räkningar innan förfallodatumet kan du vända dig till Billender som betalar räkningen och skapar lite extra tid åt dig. På detta sättet kan du slippa onödiga förseningsavgifter och dröjsmålsränta. Ta en bild på din faktura, ladda upp bilden och betala istället vid nästa löningsdag den 25:e.

Om Billender

Billender drivs i samarbete med SBL Finans AB, samma ägare till lånebolagen Loanstep och investeringsplattform Savelend, och man är godkända av Finansinspektionen att kunna driva viss verksamhet med konsumentkrediter. Med Billender slipper du de förseningsavgifter som enligt lag får tas ut av företagen. Hos Billender kan du skjuta på räkningens förfallodag eller så kan du välja att betala med kreditkort mot en viss avgift.

Så använder du Billender - 4 steg

Grundkrav för att använda tjänsten

För att använda Billender måste du vara skriven i Sverige, ha en månadslön på minst 12 000 kr efter skatt samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Billender kräver också att du har ett svenskt bankkonto (med lön på kontot) som är ansluten till Tink. Du kan skicka in de flesta räkningar från svenska bolag med ett Bankgiro eller Plusgiro.

Kreditupplysning hos Bisnode

Billender tar en kreditupplysning hos Bisnode. Denna typen av kreditupplysningar syns inte och kommer inte ha någon negativ påverkan på ditt kreditbetyg hos UC.

Kostnad för att använda Billender

Du betala ingen ränta hos Billender utan man tar istället ut en avgift beroende på hur mycket räkningen är på. För summor upp till 500 kr betalar du en avgift på 29 kr och för summor över 500 kr betalar du en avgift på 59 kr vid nästa löningsdag. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden vid förfallodatum kan du dela upp den på tre delbetalningar mot en avgift på varje faktura.

Räkningar Avgift
Upp till 500 kr 29 kr
501 - 2500 kr 59 kr

Betala räkningar med ditt kreditkort

Billender har även släppt en funktion där du kan använda ditt kreditkort för att betala räkningar. Man tar ut en avgift på 3.5 % av räkningens belopp som debiteras på kortet när räkningen betalas. T.ex. så kostar en 500 kr räkning 17,5 kr om du väljer att betala med kreditkort.

Billender app

Omdöme om Billender

Billender är ett perfekt val om man behöver mindre lånebelopp för att betala räkningar. Istället för ett dyrare korttidslån där effektiva räntan kan vara hög så är Billender förvånansvärt billigt i jämförelse. Användarvänligheten är hög vilket gör att Billender får bästa betyg!

  • Låg kreditkostnad
  • Undvik förseningsavgifter genom att dela upp fakturan på flera delbetalningar
  • Kreditupplysning som inte påverkar din UC-Score

Vårt omdöme om Billender

Betyget är baserat på utbud, popularitet, villkor och prisnivå.

- Annika Sandberg, Lånerådgivare

Lämna en kommentar

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Senast uppdaterad: 1 april, 2024