Få hjälp av Billender att betala dina räkningar

Få hjälp av Billender att betala dina räkningar

6 augusti, 2020 Av 0 kommentarer

Om du har problem att betala dina räkningar innan förfallodatumet kan du vända dig till Billender som betalar räkningen och skapar lite extra tid åt dig. På detta sättet kan du slippa onödiga förseningsavgifter och dröjsmålsränta. Ta en bild på din faktura, ladda upp bilden och betala istället vid nästa löningsdag den 25:e.

Billender drivs i samarbete med SBL Finans AB, samma ägare till lånebolagen Loanstep och investeringsplattform Savelend, och man är godkända av Finansinspektionen att kunna driva viss verksamhet med konsumentkrediter.

Vad krävs för att använda tjänsten?

För att använda Billender måste du ha ett svenskt personnummer, vara skriven i Sverige och ha en folkbokföringsadress som stämmer överens med adressen på räkningen. Billender kräver också att du har ett svenskt bankkonto (med lön på kontot) som är ansluten till Tink. Du kan skicka in de flesta räkningar från svenska bolag med räkningen måste vara utställd till dig.

Du kan också välja att skicka in flera räkningar men det sammanlagda beloppet får inte överstiga 2500 kr. Du betala ingen ränta hos Billender utan man tar istället ut en avgift beroende på hur mycket räkningen är på. För summor upp till 500 kr betalar du en avgift på 19 kr vid nästa löningsdag. För summor över 500 kr betalar du en avgift på 59 kr.

Räkningar Avgift
Upp till 500 kr 19 kr
501 - 2000 kr 59 kr

Om du inte kan betala vid förfallodatum kan du skjuta upp betalningen en extra månad genom att betala 60 kr via autogiro.

Så använder du Billender

Ingen kreditupplysning

Billender tar ingen kreditupplysning på dig hos UC eller hos andra kreditupplysningsbolag, vilket betyder att det inte kommer synas någonstans att du använder dig av Billender. Informationen, som hämtas, får de via Tink och din bank där man granskar dina kontoutdrag. Man kollar också med Kronofogden så att du inte har något aktuellt skuldsaldo.

Omdöme om Billender

Billender är ett perfekt val om man behöver mindre lånebelopp för att betala räkningar. Istället för ett dyrare korttidslån där effektiva räntan kan vara hög så är Billender förvånansvärt billigt i jämförelse. Användarvänligheten är hög vilket gör att Billender får bästa betyg!

  • Billigare än ett korttidslån om 1000 - 2000 kr.
  • Undvik förseningsavgifter genom att förlänga förfallodatum 1 mån för bara 60 kr.
  • Ingen onödig kreditupplysning som kan påverka ens kreditscore.

Vårt omdöme om Billender

5/5

Betyget är baserat på utbud, popularitet, villkor och prisnivå.

- Annika Sandberg, Lånerådgivare

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Mystep

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 7 december, 2020