Självavstängning från lån

Lånestopp - Självavstängning från lån och krediter

11 mars, 2021 Av 0 kommentarer

Likt självavstängning från spel har nu också Lånestopp lanserats för konsumentkrediter där du kan minska risken för ovälkomna lån och krediter. Välj att stänga av dig i 3, 6, 12 månader eller tills vidare. Tjänsten hanteras av Låntagarnas Sverige AB som drivs utan vinstsyfte och verkar för att konsumenter ska få en bättre privatekonomi.

Vilken typ av lån omfattar självavstängningen?

När du väljer att aktivera avstängningen kommer det innebära att alla nya ansökningar för konsumentkrediter att stoppas. De lån som ej påverkas av tjänsten är bolån, studielån och befintliga lån och krediter som du redan har. Avstängningen gäller heller inte för fakturaköp så du kommer fortfarande ha möjligheten att kunna handla mot faktura vid e-handel.

Vill du avaktivera tjänsten kan du logga in på ditt kundkonto och ta bort avstängningen. Efter 7 dagar kommer du kunna ansöka om nya lån och krediter igen.

Så aktiverar du tjänsten

1. Välj tidsperiod

Gå till avstängningssidan och välj hur länge du vill spärra dig från konsumentkrediter. I listan kan du välja mellan 3, 6, 12 månader eller tills vidare.

2. Identifiera dig

Fyll i ditt personnummer och identifiera dig med BankID. Har du inget BankID kan du fylla i en blankett och posta den till Låntagarnas Sverige AB. Låntagarnas informerar företag som förmedlare konsumentkrediter om din avstängning.

3. Logga in på ditt kundkonto

Logga in på ditt kundkonto för att hantera din avstängning om du vill se status, ta bort eller förlänga din avstängning.

Långivarlista: Företag som kontaktas

Om Låntagarnas Sverige AB

Låntagarnas är en låneaktör som står på låntagarnas sida. Man har lång erfarenhet av finansbranschen och sätter konsumenterna i fokus. Vid sidan av Lånestopp så agerar också Låntagarnas som en låneförmedlare där du kan jämföra lån upp till 600 000 kr. Till skillnaden från övriga låneförmedlare så är bolaget registrerat som aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning vilket innebär att det finns vissa krav i hur mycket bolaget kan ta ut i vinst på investerat kapital.

Få hjälp med att amortera ned 1% av lånebeloppet

I och med att man inte är vinstdrivande så har man valt att ge tillbaka till låntagarna i form av 1% rabatt på lånet. Väljer du att samla dina lån hos Låntagarnas kommer en inbetalning ske till ditt bankkonto vid 4 tillfällen under lånets första 2 år med 0.25% per tillfälle.

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Artikeln uppdaterades senast: 20 maj, 2021