Jämför solceller

Jämför pris på solceller

23 augusti, 2023 Av 0 kommentarer

Om du överväger att installera solpaneler på ditt hustak så finns det flera leverantörer som kan hjälpa dig att göra en smart energiinvestering. Vänd dig till Hemsol för att få 4 offerter och ett kostnadsfritt prisförslag. Installatörerna kontaktar dig med skräddarsydda offerter där du kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

Solcellspaket

Här hittar du en guide med info och priser för olika solcellspaket. Se hur stort solcellspaket du behöver, hur mycket effekt det kan generera och hur mycket det skulle kosta dig. Ta i beräkning hur mycket energi du vill generera med dina solceller.

Tänk på att du får ett grönt skatteavdrag när du installerar solceller och kan dra av 20 % på kostnaden. Som mest får avdraget uppgå till 50 000 kr per år och per person.

Anläggningar Effekt Cirkapris Med grönt avdrag
Mindre villa (~30 kvm) 5 kW 112 000 kr 89 600 kr
Större villa (~60 kvm) 10 kW 195 000 kr 156 000 kr
Gård (~90 kvm) 15 kW 250 000 kr 200 000 kr

*Uppskattat pris enligt data från Greenmatch.se

Faktorer att överväga vid köp av solceller

Innan du installerar solceller bör du ta flera faktorer i beräkning om solceller är en smart energiinvestering för dig.

Energibehov och mål Bestäm hur mycket elektricitet du vill generera med solcellerna och om du vill bli helt självförsörjande eller bara minska din elräkning.
Takläge och yta Undersök ditt tak för att se hur mycket solinstrålning det får under dagen. Ett tak med bra exponering mot solen kommer att generera mer energi.
Solcellstyp Det finns olika typer av solceller, t.ex. monokristallina, polykristallina och tunnfilmssolceller. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar när det gäller effektivitet och kostnad.
Installation och rättighetstillstånd Kontrollera om din fastighet har tillräckligt med utrymme för installation. Du kanske behöver tillstånd eller bygglov beroende på ditt område.
Skötsel och underhåll Solcellsanläggningar kräver viss regelbunden skötsel för att bibehålla optimal prestanda. Se till att du förstår vilken typ av underhåll som krävs.

Solceller höjer värdet på din bostad

Enligt en analys som SBAB och Booli har gjort så höjer man värdet på huset med 135 000 kr när man installerar solceller. Undersökningen, som gjordes 2022, visar att värdeökningen motsvarade investeringskostnaden (ca 137 000 kr efter bidrag). I undersökningen kollade man på hur den statistiska värdering skiljde sig mellan hus med solceller och hus utan solceller.

Finansiera dina solceller med ett solcellslån

Hos storbankerna SEB och Swedbank kan du ansöka om solcellslån där får rabatt på ditt privatlån. Banken kräver att du kan intyga syftet med solcellslånet och man brukar även kontakta dig efter en tid för att följa upp hur projektet har gått. Har du bra kreditvärdighet rekommenderar vi följande långivare som kan erbjuda privatlån till låg ränta.

 • Lendo

  40 långivare

  Ränta: 4.70 - 29.55 %

 • Sambla

  40 långivare

  Ränta: 4.75 - 29.55 %

 • Advisa

  40 långivare

  Ränta: 4.75 - 29.55 %

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Senast uppdaterad: 27 maj, 2024