Bisnode hos låneförmedlare

Långivare som tar Bisnode när du använder en låneförmedlare

4 september, 2023 Av 0 kommentarer

När du använder dig av en låneförmedlare så sker endast en kreditupplysning hos UC. Vad inte låneförmedlaren berättar för dig är att även fler kreditupplysningsföretag kan blanda sig in i leken. Se vilka långivare som kan ta en kompletterande kreditupplysning hos Bisnode för att få mer information om din ekonomiska situation.

Vi går igenom vad du kan förvänta dig när du går via en låneförmedlare. Förfrågningar via Bisnode kan påverka ditt Bisnode-betyg negativt, särskilt om du har flera förfrågningar under en kort tidsperiod. Detta är främst ett problem för låntagare som brukar ansöka om lån utan UC. Man vill ha ett högt Bisnode-betyg inför framtida låneansökningar där man vill undvika att låneskulden ska synas hos UC.

Långivare som tar kompletterande kreditupplysning

En kompletterande kreditupplysning är en extra kreditupplysning som långivaren kan begära när de bedömer din kreditansökan. Se vilka långivare som både tar en UC och en Bisnode på dig när du ansöker om lån. En kompletterande kreditupplysning kommer kunna ske när du går via en låneförmedlare såväl som när du vänder dig direkt till långivaren.

 • Coop MedMera Bank

  UC + Bisnode

  Kreditupplysning

 • Bank Norwegian

  UC + Bisnode

  Kreditupplysning

 • SevenDay Bank

  UC + Bisnode

  Kreditupplysning

  Läs mer
 • Nordax Bank

  UC + Bisnode

  Kreditupplysning

  Läs mer

Kan man hindra att en Bisnode tas på mig?

Nej, idag finns det inget sett att blockera att en Bisnode upplysning kommer tas på dig. Det går heller inte att blockera specifika långivare när du skickar in din ansökan via en låneförmedlare.

Varför tas en Bisnode?

Långivarna tar en kompletterande kreditupplysning för att få mer information om din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Detta för att kunna fatta ett kreditbeslut och bestämma vilken ränta du kan få på lånet. Det är även ett sett att upptäcka eventuella snabblån och sms-lån som inte syns hos UC. T.ex. så beviljar inte SevenDay Bank något lån till låntagare som har aktiva sms-lån.

Vilka låneförmedlare samarbetar långivarna med?

Se vilka långivare som är kopplade till respektive låneförmedlare. För att se mer detaljerad data över vilka banker och långivare man samarbetar med, kan du besöka vår sida om låneförmedlare. Här listar vi all information du behöver veta innan du påbörjar din ansökan.

Långivare LendoLikvidumEnklareSamblaAdvisa

Coop MedMera Bank

Ränta: 5.20 - 16.95 %

SevenDay Bank

Ränta: 6.45 - 19.95 %

Bank Norwegian

Ränta: 7.99 - 19.99 %

Nordax Bank

Ränta: 7.99 - 19.90 %

Kommer mitt Bisnode betyg påverkas negativt?

Varje gång en Bisnode tas registreras detta i din kreditrapport. Det är viktigt att notera att varje kreditupplysning kan påverka ditt kreditbetyg, och att flera kreditförfrågningar inom en kort tidsperiod kan ha en negativ effekt på din kreditvärdighet. UC och Bisnode är rätt lika varandra här när det kommer till hur förfrågningar påverkar ens kreditbetyg. Likt UC så sparas Bisnode-förfrågningar i 12 månader innan de gallras bort och blir osynliga för framtida kreditupplysningar.

Kreditbetyg hos Bisnode

Kreditscore Kreditbetyg
8 - 10 God kreditvärdighet
5 - 7 Kreditvärdig
2 - 4 Svag kreditvärdighet
1 Kredit avrådes
0 Ingen kreditvärdighet kan ges

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Senast uppdaterad: 27 maj, 2024