Lån med Safenode

2 st lån som använder Safenode istället för UC.

Safenode är ett nytt kreditupplysningsbolag på den svenska marknaden som vi kommer få se mer av framöver. För närvarande finns det 2 st kreditgivare som du kan vända dig till och kreditupplysningen hos Safenode kommer inte att påverka din UC-Score. Du hittar även information om Safenodes kreditbetyg och scoringmodell samt vad Safenode kollar på när de bestämmer din kreditvärdighet.

Lånebelopp 4.000 - 30.000 kr
Löptid 1 - 36 mån
Ränta 39 %
Kreditgivare 2 st
Accepterar betalningsanmärkning 0 st
Utbetalning direkt 2 st

Jämför lån med Safenode

Sökresultat: 2 st lån

FlexLimit
5.000 - 20.000 kr

Lånebelopp

1 - 35 mån

Löptid

39 %

Ränta

380 kr

Uppläggningsavgift

Mer information

Representativt exempel: Vid ett lån på 5000 kr i 1 år med fast ränta på 39 % (effektiv ränta 98.8 %) blir det totala beloppet att betala 7115 kr med 12 avbetalningar (593 kr/mån). Uppläggningsavgift: 380 kr. Aviavgift: 45 kr/mån.

Meddelandelån
4.000 - 30.000 kr

Lånebelopp

1 mån - 3 år

Löptid

39 %

Ränta

108 kr

Uppläggningsavgift

Mer information

Representativt exempel: Vid ett lån på 13 000 kr i 1 år med fast ränta på 39 % (effektiv ränta 58.82 %) blir det totala beloppet att betala 16 555 kr med 12 avbetalningar (1380 kr/mån). Uppläggningsavgift: 108 kr. Aviavgift: 45 kr/mån.

Sökmotor för små lån

Sökresultat: 1 st låneförmedlare

Klara Lån
2.000 - 150.000 kr

Lånebelopp

30 dgr - 8 år

Löptid

6.48 - 39.50 %

Ränta

10 st

Anslutna långivare

Mer information

Representativt exempel: Vid ett lån på 30 000 kr i 2 år med rörlig ränta på 26.05 % (effektiv ränta 29.40 %) blir det totala beloppet att betala 38 808 kr med 24 avbetalningar (1617 kr/mån). Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr/mån.

Visa samarbetspartners

Om Safenode

Safenode som ingår i affärsinformationskoncernen Nodeus Group, med dotterbolagen Kreditupplysning Safenode Sverige AB och Safenode Assessment AB, är en uppstickare i kreditupplysningsbranschen som utvecklar flexibla och innovativa beslutsstödstjänster inom kredit- och riskinformation där Kreditupplysning Safenode Sverige AB är bolagets huvudsakliga säljkanal för kreditupplysningsinformation.

Nodeus Group tillhandahåller beslutsstödtjänster inom kredit-, marknads- och affärsinformation och består totalt av 25 bolag som är verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

De kreditgivare som är först ut med att ansluta sig till Safenode är Meddelandelån och FlexLimit.

Detta innehåller din kreditupplysning

Safenode inhämtar uppgifter från offentliga källor som Kronofogden och Skatteverket. Kreditupplysningen innehåller följande uppgifter om dig.

 • Person- och adressuppgifter
 • Din nettoinkomst
 • Taxeringsuppgifter
 • Skuldsaldo
 • Betalningssannolikhet
 • Anmärkningsrisk
 • Eventuella betalningsanmärkningar och i så fall vilken typ av betalningsanmärkning man har

Läs mer nedan hur du kan göra en gratis kontroll av dina uppgifter. Det enda du behöver är att skapa ett personligt konto och identifiera dig med BankID och godkänna Safenodes villkor för att komma åt dina uppgifter.

Bedrägerispärr

Om du har blivit utsatt för bedrägeri/ID-stöld och fått en omfrågandekopia hemskickat till dig (som du inte beställt) kan du använda dig av en bedrägerispärr. För att aktivera tjänsten behöver du skicka e-post till kundservice@safenode.se och informera Safenode om ärendet.

Företagsinformation

 • www.safenode.se
 • Kreditupplysning Safenode Sverige AB
 • Söder Mälarstrand 65, 118 25 Stockholm
 • 010 495 25 30
 • kundservice@safenode.se

Fördelar med Safenode

 • Antal förfrågningar via Safenode påverkar inte din kreditvärdighet. Endast den aktuella kreditgivaren kan se din kreditupplysning.
 • Ditt kreditbetyg påverkas inte hos UC eller andra kreditupplysningsbolag.

Kreditbetyg hos Safenode

Safenode använder sig av en scoringmodell där man räknar ut din betalningssannolikhet att du kan betala 10 000 kr inom 30 dagar samt din anmärkningsrisk (att du får en betalningsanmärkning inom 90 dagar). Denna ligger till grund om vilken kreditvärdighet du har. Safenode har 4 olika scoringintervall; Mycket god, God, Mindre bra och Dålig.

Exempel

Staffan har inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Hans disponibla inkomst 2019 var 29 532 kr/mån. Safenode bedömer sannolikheten för att Staffan kan betala 10 000 kr inom 30 dagar till 99.5 % och risken för att han får en betalningsanmärkning inom 90 dagar till 0.5 %.

Safenode kreditupplysning

Kolla ditt kreditbetyg

Hos Kreditupplysning.se kan du kostnadsfritt skapa ett konto och kolla din egen kreditupplysning och de uppgifter som Safenode har om dig. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID när du laddar ner kreditupplysningen. Du kan även aktivera en bevakningstjänst som håller koll på när dina uppgifter ändras hos Safenode.

Var hittar jag mina uppgifter?

För att hitta uppgifter om dig behöver du bara söka efter ditt namn och identifiera dig med BankID. Klicka sen på "Öppna" eller "Ladda ner" för att se din kreditupplysning.

Jämförelse av långivarnas räntor

I vår illustration har vi gjort en sammanställning på alla konsumentlån med kreditupplysning hos Safenode där du kan se vilka kreditgivare som erbjuder lägst respektive högst ränta. Klicka på respektive kreditgivare för att få mer information om vilka avgifter som kan tillkomma på ditt lån.

Jämför ränta på lån med Safenode

FlexLimit 5.000 - 20.000 kr
39 %
Meddelandelån 4.000 - 30.000 kr
39 %

Vanliga frågor och svar om Safenode

Vilken scoringmodell använder sig Safenode av?

Safenode använder sig av ett poängsystem från 0 % till 100 % där du kan delas in i 4 olika kategorier: Mycket god, God, Mindre bra och Dålig. Du får ett kreditbetyg som baseras på hur bra betalningssannolikhet du har att kunna betala tillbaka 10 000 kr inom 30 dagar. Din scoring baseras på flera parametrar såsom inkomst, anmärkningar, skulder etc.

Påverkas min kreditscore vid förfrågningar?

Nej, ditt kreditbetyg påverkas inte hos UC eller andra kreditupplysningsbolag.

Hur mycket jag låna med Safenode?

Idag finns det inte så många långivare du kan vända dig till om du föredrar en kreditupplysning hos Safenode. Vi samarbetar med 2 långivare där maxbeloppet är 30 000 kr.

Övriga kreditupplysningsbolag

Lån med Creditsafe
Lån med Bisnode
Lån med Valitive

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Sidan uppdaterades senast: 1 mars, 2022