Lån med Valitive

1 st lån som använder Valitive istället för UC.

Valitive (tidigare Decidas) är ett nytt kreditupplysningsbolag som vi presenterar här på Mystep.se. En kreditupplysning hos Valitive kommer inte påverka ditt UC-betyg negativt och kan liknas med kreditupplysningsbolaget Creditsafe då man använder sig av liknande scoringmodell. Man presenterar sig själv som Sveriges modernaste kreditupplysningsföretag då man tyckte att processen för kreditupplysning kunde göras bättre.

Lånebelopp 500 - 10.000 kr
Löptid 1 - 12 mån
Ränta 0.00 - 0.00 %
Med Valitive 1 st
Accepterar betalningsanmärkning 0 st
Utbetalning direkt 0 st

Jämför lån med Valitive

Sökresultat: 1 st lån

Minifinans
500 - 10.000 kr

Lånebelopp

1 - 12 mån

Löptid

0 %

Ränta

0 - 595 kr

Uppläggningsavgift

Mer information

Representativt exempel: Vid ett lån på 2500 kr i 12 mån med fast ränta på 0 % (effektiv ränta 213.41 %) blir det totala beloppet att betala 4043 kr med 12 avbetalningar (287 kr/mån). Uppläggningsavgift: 595 kr. Aviavgift: 79 kr/mån.

Alternativ till Valitive

Sökresultat: 1 st låneförmedlare

Klara Lån
5.000 - 150.000 kr

Lånebelopp

1 - 8 år

Löptid

9.84 - 44.00 %

Ränta

10 st

Anslutna långivare

Mer information
Låneförmedlare för snabblån utan UC

Representativt exempel: Vid ett lån på 30 000 kr i 2 år med rörlig ränta på 26.05 % (effektiv ränta 29.40 %) blir det totala beloppet att betala 38 808 kr med 24 avbetalningar (1617 kr/mån). Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr/mån.

Om Valitive

Valitive har sedan 2009 kunnat erbjuda kreditupplysningar och är idag en del av Alektumkoncernen. Man erbjuder kreditgivare en anpassningsbar helhetsmodell kring kreditbeslutet och man kontrollerar att namn samt personnummer stämmer överens, och att den uppgivna adressen är korrekt innan en kreditupplysning görs.

Fördelar med Valitive

 • Antal förfrågningar via Valitive påverkar inte din kreditvärdighet. Endast den aktuella kreditgivaren kan se din kreditupplysning.
 • Ditt kreditbetyg påverkas inte hos UC eller andra kreditupplysningsbolag.

Informationstjänster

Valitive erbjuder idag både kreditupplysnings- och informationstjänster för företag och man kan leverera upplysningar och information inom följande områden.

 • Kreditupplysning
 • Beslutsstöd
 • Personnummer
 • Adresser
 • Telefonnummer

Kreditupplysning

Varje gång en kreditupplysning tas på dig hos Valitive kommer du få ett skriftligt meddelande (omfrågandekopia) om de uppgifter och omdömen som upplysningen innehåller. Kreditupplysningen kommer också omfatta information om ändamålen med behandlingen, möjlighet till rättelse och vem som begärt kreditupplysningen

En kreditupplysning får endast tas om det finns ett legitimt behov t.ex. att du ansöker om ett lån och långivaren måste göra en ekonomisk riskbedömning innan man kan bevilja lånet. Det kan också uppstå när du t.ex. vill hyra en lägenhet eller ansöka om ett jobb som innebär ett ekonomiskt ansvar.

Om du anser att informationen i din kreditupplysning inte stämmer kan du vända dig till Valitive med bifogade underlag som styrker de uppgifter du vill ändra på. Valitive utgår ifrån Datainspektionens anvisningar när beslut tas om uppgifterna är fel eller missvisande.

Bedrägerispärr

Om du har blivit utsatt för bedrägeri kan du kostnadsfritt spärra din kreditupplysning hos Valitive AB. Bedrägerispärren är ett samarbete mellan fem olika kreditupplysningsföretag och förutom Valitive så spärras du också hos Bisnode, Creditsafe, Syna och UC.

Kreditbetyg hos Valitive

Valitive rangordnar sina kunder riskmässigt på en scoringmodell som är mellan 0 och 100, där 100 innebär mest kreditvärdig. Valitive har som utgångsläge ett förslag på var gränsen mellan ja och nej ska ligga, det vill säga om du ska få din ansökan beviljad eller nekad. Dock kan kreditgivaren själv sätta sin egen gräns om de så önskar.

Kreditscore Kreditbetyg
62 - 100 Kreditvärdig
41 - 61 Låg kreditvärdighet
0 - 40 Mycket låg kreditvärdighet

Kolla ditt kreditbetyg

Hos Valitive kan du begära ett registerutdrag, kostnadsfritt en gång per år, och se vilka uppgifter och riskscore du har hos Valitive. Begäran ska göras skriftligen och vara egenhändigt undertecknad. Du hittar information om bland annat följande uppgifter.

 • Personuppgifter
 • Inkomstuppgifter de senaste 3 åren
 • Scoring (riskbedömning)
 • Betalningsanmärkningar
 • Fastighetsinnehav

Registerutdrag

Gå till Valitives sida om registerutdrag och ladda ner blanketten. Fyll i blanketten, signera och skicka den till Valitive via post. Registerutdraget kommer sedan att skickas till din folkbokföringsadress.

Jämförelse av långivarnas räntor

I vår illustration har vi gjort en sammanställning på alla konsumentlån med kreditupplysning hos Safenode där du kan se vilka kreditgivare som erbjuder lägst respektive högst ränta. Klicka på respektive kreditgivare för att få mer information om vilka avgifter som kan tillkomma på ditt lån.

Jämför ränta på lån med Valitive

Vanliga frågor om Valitive

Vilken scoringmodell använder sig Valitive av?

Valitive använder sig av ett poängsystem från 0 till 100 där du kan delas in i 3 olika kategorier: Mycket låg kreditvärdighet, Låg kreditvärdighet och Kreditvärdig. Du får ett kreditbetyg som baseras på sannolikheten att du kan betala tillbaka skulden till långivaren. Din scoring baseras på flera parametrar såsom inkomst, anmärkningar, skulder etc.

Påverkas min kreditscore vid förfrågningar?

Nej, ditt kreditbetyg påverkas inte hos UC eller andra kreditupplysningsbolag.

Hur mycket jag låna med Valitive?

Idag finns det inte så många långivare du kan vända dig till om du föredrar en kreditupplysning hos Valitive. Vi samarbetar med 1 långivare där maxbeloppet är 10 000 kr.

Kreditupplysningsbolag

 • Lån med Creditsafe
 • Lån med Bisnode
 • Lån med Safenode
 • Lån med Valitive
Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare

Senast uppdaterad: 8 februari, 2024