Kreditkort utan valutapåslag

Se vilka banker som kan erbjuda dig kreditkort utan valutapåslag.

Unvik onödiga kostnader genom att välja ett kreditkort som har 0 % valutapåslag. Dessa kreditkort passar bäst för dig som spenderar mycket tid utomlands och handlar i utländska valuta.

Jämför kreditkort utan valutapåslag

Sökresultat: 2 st kreditkort

Collector Easyliving kreditkort
Collector Easyliving
5.0/5
  • Cashback med Meniga Rewards
  • Självriskreducering på hyrbil
  • Kompletterande reseskydd
Maxkredit100.000 kr
Årsavgift195 kr
RäntefrittUpp till 56 dagar

Vid utnyttjad kredit om 20 000 kr till 13.95 % ränta under ett år, 45 räntefria dagar och 12 återbetalningar blir effektiv ränta 13.95 %.

Kortfakta & villkor
Santander Mitt kort+ kreditkort
Santander Mitt kort+
4.0/5
  • Första året utan årsavgift
  • 0 % valutapåslag
  • Upp till två betalningsfria månader per år
Maxkredit100.000 kr
Årsavgift
195 kr 0 kr
RäntefrittUpp till 54 dagar

Vid utnyttjad kredit om 10 000 kr till 14.95 % ränta under ett år, 12 återbetalningar ger en effektiv ränta 17.55 %.

Kortfakta & villkor

Om valutapåslag

När du handlar i utländsk valuta brukar bankerna lägga till en extra avgift (vanligtvis 1 - 2 %) som kallas för valutapåslag eller valutaväxlingspåslag. Detta blir en onödig kostnad för dig om du befinner dig utomlands och använder ditt kreditkort på restauranger, butiker eller vid bankomatuttag.

Kostnaden för valutapåslag beror naturligtvis på hur mycket du spenderar. Vid mindre belopp blir det inte så mycket i avgifter men om du har en större budget bör du använda dig av ett kreditkort utan valutapåslag för att minimera onödiga kostnader och avgifter.

Exempel

Om du spenderar 40 000 kr på ditt kreditkort, och banken tar ut ett valutapåslag på 2 %, betalar du en extra avgift på 800 kr.

När bör jag välja ett kreditkort utan valutapåslag?

Kortet passar bäst om du befinner dig utomlands en längre tid t.ex. semester, studier, eller om du jobbar utomlands regelbundet.

Du kan också välja ett betalkort från neobanker för att undvika valutapåslag samt uttagsavgifter och årsavgifter. Se vår jämförelse av betalkort för att se vilket som passar dig bäst.

Sammanfattning

Utvärdera hur mycket handlar i utländsk valuta varje år. Jämför det med andra avgifter t.ex. årsavgift, uttagsavgifter osv. för att se om något av de ovanstående kreditkorten är det bästa valet för dig. Du bör också utvärdera vilka andra förmåner som tillkommer med kortet t.ex. försäkringar, rabatter, bonusar etc. i ditt val av kreditkort.

Kreditkort utan valutapåslag

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Sidan uppdaterades senast: 27 februari, 2021