5 enkla steg för bättre kreditvärdighet

5 enkla steg för bättre kreditvärdighet (UC-Score)

28 juni, 2017 Av 0 kommentarer

Ett dåligt kreditbetyg kan ställa till det för dig som låntagare när man ansöker om ett större lån, bolån eller behöver ett kreditkort. Ditt kreditbetyg speglar din återbetalningsförmåga och är något som är avgörande när banken ser över din så kallade KALP-kalkyl (Kvar att leva på kalkyl). Läs om våra 5 tips som kan höja din UC-Score och hur du kollar din UC-Score.

Om du har en dålig ekonomi bör du se över hur du kan förbättra den. Har du många småkrediter sedan innan bör du kolla på ett samlingslån så du kan förbättra din KALP-kalkyl och minska dina räntekostnader. Om du behöver hålla dig flytande fram tills du har ett bra UC-Score kan du ansöka om lån hos kreditgivare som använder sig av Creditsafe. Dessa krediter kommer inte synas på din UC och därmed inte påverka ditt UC-Score i den utsträckning som kreditkort eller andra lån.

UC riskprognos

När kreditgivarna tar en UC kreditupplysning på dig använder dem sig av en riskprognos (skala 0.1% - 100%) som visar sannolikheten att du kan betala tillbaka låneskulden inom avtalad löptid. Beroende på vad din riskprognos visar så kommer det avgöra hur mycket du får låna och till vilken ränta.

Se vår beskrivning av kreditbetygen från UC för mer utförlig information om de olika kreditklasserna. Se även kreditbetyg för kreditupplysningsbolagen Creditsafe och Bisnode. Se lista över lån utan UC om du vill undvika UC-förfrågningar.

Betygsskala Riskprognos
Utmärkt 0.1%
Mycket bra 0.2% - 0.9%
Bra 1.0% - 4.0%
Mindre bra 4.1% - 25.0%
Svag 25.1% - 100%
Kreditkollen

Kolla din UC-Score

Kreditkollen är en digital tjänst där du får en samlad överblick över krediter, UC-förfrågningar och betalningsanmärkningar. Kreditkollen har tagit fram ett poängsystem från 1 till 999 som kallas för UC-Score och speglar din kreditvärdighet.

  • Följ ditt UC-Score och se hur din kreditvärdighet utvecklas
  • Anta mål och utmaningar som förbättrar ekonomin
  • Se och få obegränsad tillgång till din kreditupplysning
  • Se och följ dina inkomstuppgifter, eventuella anmärkningar samt lån & krediter

Kreditkollen kostar 49 kr/mån. Tjänsten har ingen bindningstid utan kan sägas upp direkt om du bara vill testa och se vilken UC-Score du har.

5 bra tips som höjer din UC-Score

Vi går igenom 5 bra tips som du kan göra för att höja din UC-Score hos Kreditkollen. Detta hjälper dig att få ett bättre lån hos banken då en högre UC-Score kommer att ge dig en lägre riskprognos hos kreditgivarna (se ovan).

Enligt de kreditupplysningar vi har granskat så är det kreditkortsskulder och antal förfrågningar som har påverkat UC-Scoren mest.

- Annika Sandberg, lånerådgivare på Mystep

Låneförmedlare med personlig rådgivning

Samla dina lån med hjälp av Sambla och få bättre kreditscore. Du får tillgång till personlig rådgivning varje gång du går via Sambla. Det kan handla om hur man kan förbättra ansökan så man får fler låneerbjudanden.

Statistik från Sambla visar att man får 2.09% lägre ränta och 17% fler låneförslag när man lägger till en medsökande på låneansökan.

  • Jämför 35 banker och långivare
  • Personlig rådgivare som hjälper dig
  • Få låneerbjudanden trots låg UC-Score
Låneförmedlare
Sambla
600.000 kr

Maxbelopp

1 - 15 år

Löptid

fr. 2.95%

Ränta

35 st

Långivare

Grundkrav
Åldersgräns
18 år
Betalningsanmärkning
Inkomstkrav
150.000 kr/år
Handläggningstid
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Inom 24 tim
Utbetalning
1 - 5 bankdagar

 

Visa samarbetspartners

Låneförmedlare som inte skadar ditt UC-Score

I väntan på ett bättre UC-Score kan du använda dig av låneförmedlaren Klara Lån där du kan jämföra flera anslutna långivare upp till 30 000 kr med kreditupplysning endast hos Creditsafe och Bisnode.

  • Svar inom 15 sekunder från flera långivare
  • Välj direkt lånet med bäst villkor för dig
  • Snabb utbetalning
Låneförmedlare
Klara Lån
30.000 kr

Maxbelopp

1 - 10 år

Löptid

fr. 26.00%

Ränta

9 st

Långivare

Grundkrav
Åldersgräns
18 år
Betalningsanmärkning
Inkomstkrav
100.000 kr/år
Handläggningstid
Öppet kl 0-24
Kreditupplysning
Creditsafe, Bisnode
Svarstid
Svar direkt
Utbetalning
0 - 1 bankdagar

 

Visa samarbetspartners

0 kommentarer

Kommentera artikeln

*E-post publiceras ej

Christopher Knutsson

Ansvarig utgivare på Mystep.se

Sidan uppdaterades senast: 29 januari, 2020