5 enkla steg för bättre kreditvärdighet

5 enkla steg för bättre kreditvärdighet

28 Jun, 2017Av MyStep

Vår populäraste sida på MyStep är överlägset sidan om att låna pengar utan UC. Man skulle kort kunna dra den slutsatsen att våra besökare har ett sämre kreditbetyg hos UC och vill låna hos kreditgivare som samarbetar med Creditsafe eller Bisnode Kredit.

Hos www.minuc.se kan du se vilket kreditbetyg (skala 0.1% - 100%) och i vilken kreditklass du hamnar inom. Ju bättre kreditklass desto större chans att du får större lån beviljade samt lägre ränta. Om du har ett kreditbetyg sämre än 4.0% så hamnar du i den gruppen som har svårt att få lån i dagsläget och bör se över din ekonomi.

Betygskala Kreditbetyg
Utmärkt 0.1%
Mycket bra 0.2% - 0.9%
Bra 1.0% - 4.0%
Mindre bra 4.1% - 25.0%
Svag 25.1% - 100%

* Se vår beskrivning av kreditbetygen för mer utförlig information om de olika kreditklasserna.

5 bra tips

I och med att du läser denna artikeln så är du antagligen intresserad över hur du kan förbättra ditt kreditbetyg. Vi går igenom 5 bra tips som kan göra att du får ett bättre betyg hos UC samt få bättre koll på din ekonomi.

1. Minska antalet krediter

Något som man kollar mycket på är hur stora och hur många lån du har hos kreditinstituten. Se över om det finns krediter som du kan avsluta eller ansök om ett samlingslån så du kan samla ihop alla smålån till ett större lån.

2. Säg upp oanvända krediter

Finns det krediter som krediter som du inte använder dig av? Se över dessa och avsluta dem som du inte använder. Detta kan vara t.ex. kreditkort, abonnemang, avbetalningsköp etc. Även om du har en kredit som du inte använder så ser banken detta som riskfyllt eftersom du snabbt kan komma åt dessa pengar.

3. Minska antalet låneansökningar

Många UC-förfrågningar sänker ditt kreditbetyg. Undvik att köpa varor eller tjänster på faktura eller teckna dig på olika abonnemang. Om du har många UC-förfrågningar vänta med att ansöka om lån tills det att ditt kreditbetyg har förbättrats. Kreditupplysninsföretagen kollar ofta på när din senaste förfrågan var då många förfrågningar tätt inpå kan innebära att du söker flera lån.

4. Undvik betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar är en stor del till att man har ett lågt kreditbetyg. UC brukar kolla på hur många anmärkningar du har, när de registrerades och hur stora beloppen är. Enligt statistiken så har hela 95% av de svenskar som hamnar i kreditklassen "Svag" betalningsanmärkningar. Undvik att dra på dig nya betalningsanmärkningar och ha koll på när din gamla anmärkningar försvinner.

5. En stabilare livssituation

Något som kreditupplysningsföretagen gillar är att du har en stadig inkomst från tjänst. Bankerna föredrar att du har en fast anställning över deltids- och provanställningar. Man föredrar också om du bor på samma adress under en längre tid än att man flytta runt för ofta, då det visar att du har en stabilare livssituation.

Top